DRAGAN JE UBIO SVETLANU, PA PRESUDIO SEBI: Porodica donela odluku o tome kako će supružnici biti sahranjeni
Svetlana i Dragan Zolnajić, Foto: Nestalisrbija.rs

sahrana bračnog para

DRAGAN JE UBIO SVETLANU, PA PRESUDIO SEBI: Porodica donela odluku o tome kako će supružnici biti sahranjeni

Na umrlicama piše da su i Dragan i Svetlana preminuli u sredu 28. novembra, iako se pretpostavljalo da je Dragan ubio Svetlanu ranije

Objavljeno:

Navodno ubijena Svetlana Zolnajić (47) iz Subotice biće sahranjena u ponedeljak na Bajskom groblju, a njen suprug Dragan (54), koji je , kako se sumnja, izvršio samoubistvo, biće sahranjen takođe sutra, ali na groblju u Aleksandrovu.

Kako se sumnja, Dragan je ubio Svetlanu zbog ljubomore i istraga o ubistvu i samoubistvo vodi se u pravcu porodičnog nasilja.

Na umrlicama piše da su i Dragan i Svetlana preminuli u sredu 28. novembra, iako se pretpostavljalo da je Dragan ubio Svetlanu ranije.

- Mislimo da je najbolje da budu sahranjeni odvojeno i da su članovi porodice dobro odlučili. Posle svega, to je jedino razumno. Ako je zaista sve to tako, ako je zaista Dragan ubio Svetlanu i posle presudio i sebi, niko normalan ne bi njihova tela stavljao u jedan grob. Mnogo je sve teško za sve nas koji smo ih poznavali. I pored svega, Dragana ću pamtiti kao nasmejanog i uljudnog čoveka, a njegovu suprugu kao odrešitu i pozitivnu osobu - kaže poznanik Zolnajića.

Tela supružnika pronađena su upravo 28. novembra. Prvo je bivši muž Draganove sestre Nataše otkrio da se Zolnajić teško ranjen nalazi u podrumu njegove kuće. Iako je još davao znake života Zolnajić je preminuo u Opštoj bolnici u Subotici od posledica upucavanja u glavu. Ubrzo, istog dana, policija je krenula u opsežnu potragu za Svetlanom i njeno telo pronašli su prekriveno ćebadima i džakovima jabuka u šahti u voćnjaku između Subotice i Palića, u kome je Dragan bio zaposlen.

Tela su poslata na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a rezultati obdukcije bi trebalo da razjasne mnoge nejasne okolnosti koje su se dogodile toga dana.

Članovi porodice su ispričali da je Svetlana radila u Sloveniji i da je došla u Suboticu, da bi između ostalog, rekla Draganu da želi da se raziđu. Dragan je duže vreme imao poslovnih problema, zbog čega se prvo i sumnjalo da su supružnici nestali zbog nerešenih dugova, ali sada se sumnja da nije mogao da podnese da ga pored svega i žena ostavi.

O Svetlani se ništa nije znalo od petka 16. novembra, ali njen nestanak niko nije prijavio dok nije nestao i Dragan. Naredna četiri dana, do 20. novembra, Dragan je posećivao pojedine članove porodice i ponašao se kao da je sve u redu.

Porodici bivšeg zeta je rekao da je Svetlana u Novom Sadu kod ćerke. Od bivšeg zeta, u čijem podrumu je pokušao da izvrši samoubistvo, pozajmio je i automobil koji je nađen nekoliko dana kasnije sa ispuštenom gumom. Kada nisu mogli da stupe više ni sa Draganom u kontakt, porodica je prijavila njihov nestanak.

Od trenutka zvanične potrage za bračnim parom, do pronalaženja njihovih tela, bilo je raznih dojava da su viđeni, zajedno i odvojeno. Provere ovih informacija nisu urodile plodom, ali je bilo jasno da se nešto ozbiljno dešava jer, u kakvim god da su bili problemima, ni Dragan, ni Svetlana, nikada decu ne bi ostavili bez objašnjenja. Na kraju, došlo je do velike tragedije.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.