POKUŠALA JE DA SE POPNE NA VAGON, A ONDA SE ZAČUO PRASAK: Ovo su detalji tragedije u kojoj je devojčica (14) zadobila TEŠKE OPEKOTINE!
Foto: Printscreen Twitter.com/Wort_FR

nesreća u požegi

POKUŠALA JE DA SE POPNE NA VAGON, A ONDA SE ZAČUO PRASAK: Ovo su detalji tragedije u kojoj je devojčica (14) zadobila TEŠKE OPEKOTINE!

Prema informacijama iz užičke bolnice, ona je u trenutku prijema u ovu ustanovu imala opekotine na više od 40 posto površine kože

Objavljeno:

Četrnaestogodišnja devojčica, I. K. iz Lučana, zadobila je teške opekotine od strujnog udara, kada je u nedelju kasno popodne pokušala da se popenje na jedan od vagona na železničkoj stanici u Požegi, najverovatnije da bi se fotografisala.

Devojčica je sa teškim povredama prebačena najpre u bolnicu u Užicu, a zatim i u Beograd u Centar za opekotine. Prema nezvaničnim objašnjenjima, devojčica se, dok je pokušavala da se popenje na vagon, našla u strujnom luku kontaktne mreže od čak 25.000 volti.

Prema informacijama iz užičke bolnice, ona je u trenutku prijema u ovu ustanovu imala opekotine na više od 40 posto površine kože.

Informacija o povređivanju devojčice na Željezničkoj stanicu u Požegi potvrđena je i u JP "Infrastrukture železnice Srbije".

- Prema informacijama od zaposlenih u železničkoj stanici Požega, sa devojkom u društvu bio je još jedan mladić. Oni su se najpre fotografisali na pasareli u stanici Požega, a zatim su došli do teretenih vagona koji se se nalazili na staničnim kolosecima čekajući dalju vožnu. Devojka se najpre popela na prelaznicu između dva vagona, a zatim je krenula da se popenje na vrh terenih kola. Reč je o vagonu za prevoz rasutih tereta. Tom prilikom devojka je ušla u strujno kolo kontaktne mreže iznad vagona u kojoj je napon struje 25.000 volti. Od siline strujnog udara devojka je sa teškim opekotinama pala između četvrtog i petog koloseka. Osoblje stanice čulo je prasak i videlo devojku kako pada sa vagona - kaže Nenad Stanisavljević, portparol ovog preduzeća.

Iz ovog preduzeća podsetili su da zbog velikog napona, nije neophodno da se kontaktna mreža dodirne da bi došlo do strujnog udara.

- Infrastruktura železnice Srbije i ovaj put upozorava na veliku opasnost koju nosi neodgovorno penjanje najčešće mladih na vagone, i zato apelujemo na sve, a posebno na mlade da se ne penju na vagone i ne približavaju kontaknoj mreži, jer takvo ponašanje najčešće se završava tragično - kaže Stanisavljević i dodaje da su vagoni na stanicama i prugama gde im je i mesto i da železnica ne može da ogradi sve pruge i stanice kako bi sprečili ovakve slučajeve.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.