PORODIČNI KRIMI BIZNIS: Kako je srpski zet postao GLAVNI DILER KOKAINA U ITALIJI?! Lokalna MAFIJA ga je iz jednog razloga izuzetno CENILA!
Foto: MUP

jedan od najvećih BOSOVA na Apeninima!

PORODIČNI KRIMI BIZNIS: Kako je srpski zet postao GLAVNI DILER KOKAINA U ITALIJI?! Lokalna MAFIJA ga je iz jednog razloga izuzetno CENILA!

Kako su porodične veze srpsko-crnogorskog mafijaša sa Ndrangetinom vezom Luiđijem Magrinijem dovele Jakova Kontića na mesto glavnog distributera kokaina za sever Italije?

Objavljeno: 23.06.2018. 22:57h
  • 67

Jučerašnje masovno hapšenje italijanskih i srpskih švercera i dilera narkotika u Beogradu i na Apeninima otkrilo je priču o Kontićevom usponu. Ona, zapravo, počinje veridbom sa ćerkom pomenutog Magrinija. Tokom prve decenije XXI veka, Kontić polako stiče ime na italijanskoj krimi sceni, a u porodici je posebno cenjen zbog toga što je uspeo da uspostavi link sa balkanskim distributerima kokaina.

Među njima je i Goran Soković - navodno jedan od ključnih ljudi klana Darka Šarića. Osim što je posredovao u upoznavanju, Kontić je i sam učestvovao u švercu većih količina ovog narkotika, nezvanično saznjemo.

U vreme početka akcije "Balkanski ratnik" (u kojoj je pao i sam Šarić), Kontić je navodno takođe bio pod istragom. Naime, kako piše "Krik", 236 kilograma kokaina koji su zaplenjeni u italijanskoj pokrajini Toskana u januaru 2009. bili su njegova odgovornost. Kontić, međutim, nikada nije uhapšen nakon ove zaplene. Tada se, ipak, vratio u Beograd i pokušao da se distancira od ostatka grupe.

Situacija se, međutim, menja iste godine, nakon hapšenja njegovog tasta Luiđija Magrija i velikog broja njegovih saradnika iz kriminalnog miljea severa Italije. Magrini je, inače, kriminalna grupa koja potiče iz Barija, ali je poslednjih godina radila i u Milanu i ostalim većim gradovima na severu.

Pet godina kasnije, Magrini je osuđen na 14 godina zatvora (najpre je presuda glasila na 18 godina), i činilo se da je ovaj krak Ndrangetinih saradnika eliminisan.

foto: MUP

Pretpostavlja se da Kontić upravo tada preuzima vodeću ulogu u kriminalnoj grupi. Podsećamo, u okviru ove akcije, u Italiji su zaplenjena 24 kilograma kokaina, 12,7 kilograma marihuane, kao i dva pištolja. U Srbiji je zaplenjeno oko 58.000 evra, četiri automobila, isto toliko skupocenih ručnih satova, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest metaka za pištolj. Ukupno je uhapšeno 20 osoba - 10 Srba, devet Italijana i jedan Slovenac. Srpskom delu grupe juče je Specijalni sud odredio pritvor.

(Espreso.rs/ Blic)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media