ŽARKOVO JE NOVO SEDIŠTE KRIMINALA: Ovo su najbrutalnija UBISTVA u beogradskom naselju! SAČEKUŠE PREDNJAČE (FOTO)
Foto: Stefan Jokić, Kurir.rs

sloteru niče.......

ŽARKOVO JE NOVO SEDIŠTE KRIMINALA: Ovo su najbrutalnija UBISTVA u beogradskom naselju! SAČEKUŠE PREDNJAČE (FOTO)

Žarkovo je sudeći prema mnogobrojnim "sačekušama", ubistvima, i napadima postao opasan kraj za život....

Objavljeno:

Sudeći po statistici koja bi se mogla izvući iz novinskih naslova crne hronike, jedan od najopasnijih delova Beograda je naselje Žarkovo. Tu se odvijaju različite vrste krivičnih dela, od "običnih" tuča do ozbiljnih kriminalnih obračuna "ozbiljnih" kriminalaca, sa tragičnim ishodima.

Poslednje ubistvo u Žarkovu desilo se u četvrtak u ulici Milana Jovanovića kada je na mladića ispaljeno više hitaca iz vozila u pokretu.

Žrtva se nalazila u automobilu Mini Moris švajcarskih registarskih oznaka.

Ubistvo u Žarkovu
Ubistvo u Žarkovu foto: Kurir.rs

Naime, Nikšićanin Sava Stevović (45) je bio na mestu vozača "mini morisa” i preminuo je na licu mesta, a smrtonosne povrede zadobio je hicima u glavu.

Ubistvo u Žarkovu
Ubistvo u Žarkovu foto: Kurir.rs

Jedan od komšija je rekao kako je Stevović robijao nekoliko godina, a za sobom je ostavio ženu i dete.

Ubistvo u Žarkovu
Ubistvo u Žarkovu foto: Kurir.rs

Pre toga, u martu ove godine Dragoje T. (44) ubijen je u Trgovačkoj ulici 8 u Žarkovu. Ubica je, navodno, žrtvu sačekao ispred zgrade i upucao ga u grudi sa dva metka.

Dragoje T. je od ranije bio poznat policiji zbog više krivičnih dela. On je poslednjih decenija hapšen 20-tak puta zbog razbojništva, krađe i preprodaja narkotika. Tri puta je osuđivan na uslovne kazne zatvora.

Mediji su tada preneli da se najverovatnije se radilo o obračunu zbog prevlasti na narko tržištu.

U oktobru 2016. godine se u naselju Žarkovo odvijala prava filmska opsada. Drama koja je usledila posle pljačke menjačnice u Trgovačkoj ulici broj 8, završena je posle 11 časova policijske opsade zgrade u kojoj su se krila trojica razbojnika, kada se jedan od njih, izvesni Dušan, ubio pucajući sebi u glavu.

Dvojica njegovih saučesnika Aleksandar Botić zvati Bot (26) i Stefan Mlinar (26) uhapšeni su tom prilikom.

Aleksandar Botić zvati Bot
Aleksandar Botić zvati Bot foto: Printscreen/facebook

Naime, dvojica lopova maskiranih kapuljačama i šalovima došli su tada na šalter menjačnice i uz pretnju pištoljem od radnika Bojana M. tražili da im preda sav novac.

Ubistvo u Žarkovu
Ubistvo u Žarkovu foto: PRINTSCREEN / ADRIA MEDIA TV

Čovek je počeo da vadi pare, a razbojnici su naglasili da bude malo brži. Iznervirani, počeli su da ga udaraju drškama pištolja i razbili su mu glavu.

foto: Stefan Jokić

10. oktobra 2014. godine, Ivan R. (25) ubijen je u zoru u beogradskom naselju Žarkovo. Njegovo beživotno telo sa ubodnom ranom u srce koja je naneta najverovatnije nožem, pronađeno je oko 4.45 na trotoaru u Ulici Belo vrelo, ispred broja 33.

Ubijeni Ivan R. odranije je bio poznat policiji zbog izvršenja raznih krivičnih dela, a ubistvu je, nezvanično, prethodio verbalni, pa zatim i fizički sukob dvojice mladića.

Policija
Policija foto: Filip Plavčić

Podsećamo, zaštićenom svedoku u slučaju Darka Šarića, Nebojši Joksoviću nepoznati napadači su na štampariju u Joksovićevom vlasništvu, u Vodovodskoj ulici u Žarkovu, ispalili projektile iz ručnog raketnog bacača "zolja".

Napad u Žarkovu (i već čuvenoj Vodovodskoj ulici) samo je jedan u nizu sličnih incidenata koji su se desili.

Za razliku od ovog incidenta, u kom nije bilo žrtava, u žarkovačkom komšiluku - naselju Bele vode - početkom jula 2012. godine ubijen je Joksovićev brat od strica, Radojica Joksović, čiji su atentatori jasno poručili Joksoviću da se ne šale.

Ispod sedišta njegovog "audija" tada je postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva, koji je napadač aktivirao daljinskim uređajem u momentu kad je Radojica ulazio u automobil sa svojim prijateljem.

Najstravični zločin u Žarkovu se desio kada su ubijeni građevinski preduzimač Zoran Obradović (48), njegova supruga Dragica (43), sin Željko (22) i njegova devojka Maja Gostić (20).

Policija
Policija foto: Dragan Udovičić, Ilustracija

Njihova tela u stanu u Spasenovićevoj ulici 12 tada je pronašao Željkov drug, koji se zabrinuo jer mu se on nije javljao na telefon.

Pretpostavlja se da je ubistvo izvršio profesionalac.

Hitna pomoć
Hitna pomoć foto: Dragan Kadić

Nesrećni ljudi ubijeni su iz "škorpiona", a najverovatnije je pucano iz dva komada oružja. Ispaljeno je puno metaka tom prilikom. Zoran, koji je verovatno i bio glavna meta ubice, upucan je sa čak 13 hitaca.

Da u Žarkovu niste sigurni ni onda kad nikome ništa ne dugujete još 2010. godine dokazao je Kristijan Živanović (18) iz ovog naselja, koji je na Adi Ciganliji nožem ubo nemačkog državljanina Dominika Milera (18), a njegovom sunarodniku, maloletnom P. R. naneo povrede jer je mislio da su gejevi!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.