JEDNOG SINA JE UBIO, A DRUGOM RASPORIO STOMAK: Profesor fizičkog iz Štrpca ipak neće ići u ZATVOR!
Foto: Privatna arhiva

jezivi zločin

JEDNOG SINA JE UBIO, A DRUGOM RASPORIO STOMAK: Profesor fizičkog iz Štrpca ipak neće ići u ZATVOR!

Veštaci psihijatrijske forenzike zaključili da okrivljeni ima mentalni poremećaj paranoidna šizofrenija

Objavljeno:

Dejan Krstičić (36) je u februaru izmasakrirao svoje sinove blizance Nemanju i Danila stare samo 40 dana, a zbog tog zločina ipak neće služiti zatvorsku kaznu već će boraviti u psihijatrijskoj ustanovi.

Kako navode beogradski mediji, psihijatri su utvrdili da boluje od paranoidne šizofrenije.Tokom krvavog pira mali Nemanja je na mestu ubijen udarcem nožem u srce, dok su lekari uspeli da spasu teško ranjenog Danila, kom je otac rasporio stomak! On se nakon mukotrpnog lečenja oporavio i sada sa majkom živi kod njenih roditelja.

- Odeljenje za teški kriminal Osnovnog suda u Uroševcu izrekao je Dejanu Krstičiću, optuženom za teško ubistvo, meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u Institutu psihijatrijske forenzike Kosova. Ova mera trajaće sve dok ne prestane potreba za daljim lečenjem, odnosno do poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja - navodi se u dopisu uroševačkog suda.

Dodaje se i da su veštaci psihijatrijske forenzike zaključili da okrivljeni ima mentalni poremećaj paranoidna šizofrenija.

- U međunarodnoj klasifikaciji mentalnih bolesti, paranoidna šizofrenija se kodira sa "F20", a smatra se teškim poremećajem koji karakteriše promena mišljenja, percepcije i ponašanja sa pojavom deluzija, halucinacija i iskrivljenog tumačenja realnosti - saopštio je sud.

Krstičić je radio kao profesor fizičkog u jednoj srednjoj školi. Kobne večeri je u svojoj porodičnoj kući, naočigled supruge Ane, iz čista mira kuhinjskim nožem ubio Nemanju, zarivši mu sečivo pravo u srce, a Danila je bukvalno rasporio po stomaku.

Unakaženu bebu je od sigurne smrti spasla majka, koja se rvala sa pomahnitalim mužem i otela mu ga je iz ruku. Mališan je sa teškim povredama prebačen u niški Klinički centar, gde su lekari uspeli da mu spasu život nakon jedanaestodnevne borbe i više operacija.

Sudeći prema izjavama prijatelja porodice Krstičić, tragedija se mogla sprečiti da je Dejan na vreme poslat na lečenje, ali je njegova porodica, kako tvrde, krila činjenicu da on boluje od teške psihičke bolesti.

- Dejan je uvek bio tih i povučen čovek, a posle rođenja blizanaca njegovo stanje je izmaklo kontroli. Mnogo se plašio, govorio je da će mu neko oteti decu i ubiti ih, da će im povaditi organe... Govorio je da vidi neke sumnjive ljude kroz prozor... Trebalo je da ode kod psihijatra u Kosovsku Mitrovicu 21. februara 2017, ali je samo dan pre toga izmasakrirao bebe - kazali su Dejanovi prijatelji posle krvavog pira.

Dok je bio u pritvoru, Krstičić je tvrdio da se ničeg ne seća i da nikada ne bi naškodio svojoj deci. Čak je u jednom trenutku pitao tužioca: "A kako su mi deca, šta rade?"

Dejanova supruga Ana i preživela beba su se posle mukotrpnog lečenja preselili kod njenih roditelja, gde su nastavili život nastojeći da prebrode jezive traume.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.