SRUŠILA SE BINA NA FESTIVALU U ZRENJANINU! Dve osobe povređene!
Foto: ilovezrenjanin.com

nesreća na manifestaciji

SRUŠILA SE BINA NA FESTIVALU U ZRENJANINU! Dve osobe povređene!

Tom prilikom teže je povređena novinarka i voditeljka programa Branka Jajić, a lakše jedna žena koja je bila u organizaciji festivala

Objavljeno: 16:04h

Ogromna montažna konstrukcija obrušila u toku održavanja etno festivala "Banatska priča" koji je počeo rano jutros, i tom prilikom su povređene dve osobe.

Prvu pomoć povređenima je pružila doktorka beogradske Hitne pomoći Nada Macura, koja je bila gost festivala.

Srušila se bina na festivalu
Srušila se bina na festivalu foto: ilovezrenjanin.com

Oko 15 dok se čekalo proglašenje pobednika u kuvanju riblje čorbe i pilećeg paprikaša i brzom jedenju štrudle konstrukcija na kojoj je bio veliki natpis festivala, iznenada se srušila, piše portal "I love Zrenjanin".

Tom prilikom teže je povređena novinarka i voditeljka programa Branka Jajić, a lakše jedna žena koja je bila u organizaciji festivala. Obe su, kako se navodi, zadobile udarac u glavu i zbrinute u zrenjaninskoj bolnici.

Nakon pada konstrukcije voditeljka programa je ostala priklještena između konstrukcije i stola koji se nalazio na bini, a ubrzo je stigla i Služba Hitne medicinske pomoći koja je povređene žene prevezla u bolnicu. Na lice mesta došla je i policija.

Srušila se bina na festivalu
Srušila se bina na festivalu foto: ilovezrenjanin.com

Tragedija je, piše ovaj portal, mogla da bude i veća, jer se u trenutku nesreće na bini nalazilo još ljudi. Sem toga, tokom manifestacije na bini su se nekoliko sati smenjivali KUD-ovi koji su izvodili kulturno-umetnički program. Među njima najviše je bilo dece, dodaje se.

Srećom, mališani su prošli nepovređeno jer su bili brzi i istog časa skočili sa bine.

Ipak, najveće pitanje je zbog čega konstrukcija nije bila bolje obezbeđena i pričvršćena i ko će zbog tog propusta sada biti odgovoran.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.