UŽASNI PRIZORI U LESKOVAČKOM AZILU ZA PSE: Životinje žive u STRAVIČNIM USLOVIMA, leševi su svuda okolo! (VIDEO)
Foto: Kurir

TUŽNO

UŽASNI PRIZORI U LESKOVAČKOM AZILU ZA PSE: Životinje žive u STRAVIČNIM USLOVIMA, leševi su svuda okolo! (VIDEO)

Psi su neuhranjeni, bolesni, puni krpelja, piju crnu vodu, spavaju u sopstvenom izmetu, a po svemu sudeći prepušteni su sami sebi, retko ko ih i obilazi...

Objavljeno:

Članovi fondacije "Levijatan" su krenuli u posetu azilu za pse u Turekovcu, nakon što su dobili poziv direktora JKP "Komunalac" iz Leskovca Vladimira Sinadinovića.

Prizori koji su zatekli su jezivi!

Inače, JKP "Komunalac" gazduje azilom za pse u Turekovcu i Željkovcu, a pre mesec dana Levijatan je objavio uznemirijuće snimke nastale u azilu u Turekovcu. Iz ovog udruženja kažu da psi ne samo da se čuvaju u nesavesnim uslovima, već da je među njima i mnogo mrtvih, bolesnih i gladnih životinja.

Nakon toga, direktor "Komunalca" Vladmiri Sinadinović rekao je da su objavljeni snimci izrežirani i pozvao ih u posetu. Članovi Levijatana prihvatili su poziv i otišli u nenajvaljenu posetu azila u Željkovcu, ali i Turekovcu.

Scene koje su tamo zatekli su zastrašujuće, psi su neuhranjeni, bolesni, puni krpelja, piju crnu vodu, spavaju u sopstvenom izmetu, a po svemu sudeći prepušteni su sami sebi, retko ko ih i obilazi. Pored ovoga otkrili su i groblje pasa koji se bacaju u šahte.

Na poziv direktora Sinadinovića odlučili smo da posetimo azil u Turekovcu na nama svojstven način. Ušli smo unutra i zatekli smo jezivo stanje čitavog objekta sa jezivim uslovima, neuhranjenim i zapuštenim psima, bez ikakve kontrole - priča za Kurir Pavle Bihali, izvršni direktor Fondacije pokreta Levijatan i nastavlja:

- Zatekli smo i leševe u jamama, ali direktor Sinadinović je rekao da je to normalno i da se psi stavljaju u jame i polivaju krečom. Međutim, mi kreč nigde nismo videli, naročito ne u onim barama gde su tela. To je jedna glupost i nebuloza, a sa njima uopšte neću da ulazim u bilo kakvu prepisku i objašnjavanje putem novina - kaže Bihali.

Jezive scene
Jezive scene foto: Kurir

On navodi da su pozvani u goste i da su se odazvali pozivu.

- Nenajavljeni gosti su uvek nezgodni. Tako je bilo i ovog puta. To što smo mi zatekli u Turekovcu je samo nastavak priče koju smo zatekli u Željkovcu. Oba azila su u vlasništvu "Komunalca". Leševi na koje smo naišli su za nas šok, ali i potvrda onoga što smo mislili - priča Bihali.

Fondacija "Levijatan", dodaje on, neće nasesti niti prihvatiti nikakva objašnjenja, a neće dozvoliti ni da se obmanjuje javnost.

- Preduzećemo sve neophodne mere da se ovakav lopovluk ne nastavi - zaključio je Bihali.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.