NEĆU JOŠ DUGO BITI TU: Poslednje Jelenine reči otkrivaju nameru da napusti Zorana, DA LI JE TO MOGUĆI MOTIV UBISTVA?
Zoran Marjanović jedini je osumnjičen za ubistvo supruge Jelene, Foto: Damir Dervišagić

NOVI MOMENTI

NEĆU JOŠ DUGO BITI TU: Poslednje Jelenine reči otkrivaju nameru da napusti Zorana, DA LI JE TO MOGUĆI MOTIV UBISTVA?

Šta se tačno desilo s pevačicom Jelenom Krsmanović nije zvanično poznato ni skoro dve godine od njene smrti

Objavljeno: 15:02h

"Neću još dugo biti tu", poslednje su reči Jelene Krsmanović upućene nekom van kuće Marjanovića, samo dan pre nego što je ubijena. Ova rečenica može da ukaže na motiv ubistva za koje je osumnjičen njen suprug Zoran Marjanović.

Šta je motiv ubistva pevačice Jelene Krsmanović, nije zvanično poznato ni skoro dve godine od njene smrti. Ono što je, prema tvrdnjama njenih najbližnih, jasno, jeste da je pevačici bilo dosta torture porodice Marjanović i da je želela da napusti supruga Zorana. Tome u prilog ide i gorepomenuta Jelenina rečenica.

Jelena je ubijena 2. aprila 2016 godine
Jelena je ubijena 2. aprila 2016 godine foto: Facebook

Jelenina želja da napusti Zorana mogla bi da bude mogući motiv ubistva pošto se pretpostavlja da je on naslutio tu nameru. Naime, 1. aprila 2016, dan uoči ubistva, Jelena je izmirila sve dugove, među njima i dug od 1.200 dinara apotekaru iz apoteke nedaleko od kuće u kojoj je živela. Kako je ispričao apotekar ni u jednom trenutku mu ništa od tog dana nije izgledalo čudno, sve dok nije čuo da je Jelena brutalno ubijena. On je bio poslednja osoba s kojom je Jelena razgovarala, a da nije bliska Marjanovićima.

- Ona i njena porodica su redovne mušterije. Tog dana je tražila medicinska sredstva za majku. Rekao sam joj: "Uzmi celo pakovanje, više se isplati": On mi je odgovorila: "Ne treba mi, ionako neću još dugo biti tu". To me je začudlo, ali nisam hteo da se mešam i da je pitam o čemu je reč - ispričao je apotekar.

Da je Jelena htela da pobegne od Zorana Marjanovića i njegove kontrole nad njom, govore i izjave njenih prijateljica, od kojih su neke svedočile u tužilaštvu. Prema njihovim rečima, Jelena je krila od Zorana da puši, pa je često bežala u obližnji frizerski salon kako bi zapalila cigaretu.

- Družili smo se sa Jelenom od detinjstva, ali smo jedno po jedno bili eliminisani iz njenog života na razne načine. Zoran je imao veliku kontrolu nad njom. Toliko je manipulisao njome da je mogla da nam se javi samo ako je sama. Ali i tada je sve vreme gledala levo-desno da je neko ne vidi. Nije smela ni da se javi ako je bila s njim - ispričala ja za Blic njena prijateljica.

Sve ove tvrdnje Jeleninih najbližih usledile su nakon hapšenja Zorana Marjanovića koji je stalno pokušavao da svojim izjavama skine sumnju sa sebe i prikaže svoj odnos sa ubijenom suprugom kao skladan, a tvrdnje da je Jelena htela da ga ostavi oštro bi svaki put demantovao.

Pevačicine prijateljice koje su svedočile u Višem javnom tužilaštvu govorile su o tome da je Zoran svuda išao sa Jelenom, da je gledao nejne poruke u telefonu, ali i da joj je često stvarao komplekse zbog fizičkog izgleda. Tako je Zorica Gemović, frizerka i Jelenina dobra prijateljica otkrila tužilaštvu detalje odnosa supružnika ističući da se njih dvoje nisu razdvajali i da im je odnos bio komplikovan.

Zoran Marjanović sumnjiči se da je na svirep način ubio suprugu Jelenu
Zoran Marjanović sumnjiči se da je na svirep način ubio suprugu Jelenu foto: Damir Dervišagić

- Ispričala je da je Zoran često vređao i govorio joj "vidi na šta ličiš", "kako se to oblačiš", "debela si i ružna" - kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra prošle godine, a protiv njega je podignuta optužnica pre dve nedelje, zbog sumnje da je ubio suprugu. Ukoliko sud prihvati optužnicu, može se očekivati da suđenje za ubistvo pevačice već na proleće, na dvogodišnjicu ubistva.

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.