POSLE OVOG INCIDENTA JE SRBIJA SAZNALA ZA KRISTIJANA: A nećete verovati kako se branio na sudu!
Kristijan Golubović, Foto: Dragan Kadić

pokušao da iznudi 10.000 maraka

POSLE OVOG INCIDENTA JE SRBIJA SAZNALA ZA KRISTIJANA: A nećete verovati kako se branio na sudu!

Golubović trenutno izdržava zatvorsku kaznu u Zabeli

Objavljeno:

- Nisam kriv za krivično delo koje mi se stavlja na teret. Tačno je da sam udario Milorada Majkića jer me je uvredio, ali nisam ga udario dvaput, nego jednom levim šamarom. U džepu sam imao 350.000 maraka i zašto bih iznuđivao pare šamarom, javno usred bela dana - rekao je tada Kristijan Golubović na suđenju u Prvom opštinskom sudu, gde mu se zajedno sa Milošem Diklićem sudi pod optužbom da su 1994. godine pokušali da iznude 10.000 maraka od Milorada Majkića, vlasnika lanca kockarnica i zlatara 'Aleksandar'.

Golubović je tada ispričao da je u Čumićevo sokače došao da kupi lokal i da je sedeo sa Diklićem u kafiću, kada je naišao Majkić koji je na Diklićev komentar da se ne javlja otkako je postao gazda, uzvratio: 'S kakvim si đubretom, dobro sam prošao'. Posle toga je ušao za njim u lokal i ošamario ga.

- Sreo sam ga kasnije još jednom, 1996. godine u Grčkoj. Bio je sa Jovicom Stanišićem (tadašnji načelnik DB). Pitao sam ga za tužbu i on je odmahnuo: 'Ma, bio sam nešto iziritiran, nema ništa od toga' - ispričao je pre 15 godina Golubović na sudu.

I Miloš - Miša Diklić je rekao tada da se ne oseća krivim i istakao da od Majkića nikada nije tražio novac.

- Toliko sam privatno bio moćan da nisam imao potrebe da od Majkića tražim pare. Bio mi je komšija u Čumiću gde sam imao dva lokala. Došao je kao izbeglica i kako od izbeglice da tražim pare? General Neđa Bošković, tada načelnik KOS, zamolio me je da mu pomognem i da mu se nađem - kazao je Diklić.

Dok je Diklić, koji se predstavio kao magistar pravnih nauka, objašnjavao kako je te 1994. godine 'privatno bio mnogo jak', Golubović se nasmejao, pa ga je sudija Nebojša Mrkić opomenuo, na šta se Kristijan izvinio. Sudija Mrkić je potom Dikliću kazao da se drži predmeta. Svoje 'otežane odgovore' Diklić je objasnio kao posledicu saobraćajne nesreće 1997. godine, kada je '10 dana bio u smrti'.

Diklić je odbio da odgovori na pitanje tužioca da li je bio radnik DB, kao i da li se predstavljao kao pripadnik službe. Ipak, na pitanje Golubovićevog advokata Nebojše Pavlovića da li je sa Majkićem imao kontakte sa 'vrhom vojne bezbednosti', Diklić je odgovorio potvrdno.

Milorad Majkić je rekao da Diklića poznaje duže, a da je Golubovića video tri dana pre samog događaja. Diklića je opisao kao navalentnog čoveka koji je 'grlio, ljubio, skakao' i nije mogao da se izbegne.

- Nekoliko dana pre samog događaja Diklić mi je kazao: 'Komšija, stani, daj mi 10.000 maraka, treba mi.' Mislio sam da se šali, jer je to izgovorio drugarskim, mangupskim tonom. Sutradan se desilo isto. Rekao sam mu: '‘Ajde, Mišo, ni radnicima nisam dao pare' - kazao je Majkić.

On je naglasio da nije to shvatao ozbiljno, 'a da jeste, verovatno bi zvao policiju.'

- Tog dana je sedeo sa gospodinom (Golubovićem) u kafiću. Išao sam u garažu i morao tuda da prođem. Diklić me zvao na piće. Ne znam šta sam mu rekao. Otišao sam u lokal, kad, upadaju njih trojica sa uperenim pištoljima, nigde nikog, mislio sam da će me ubiti. Diklić ništa ne govori, samo je Golubović rekao: 'Zašto si tako arogantan prema mom drugu?' i udario me.

Pao sam i razderao se. Gospodin je sutradan došao i uperio pištolj u lokal i mene, a onda podigao ruke uvis i ispalio hitac u vazduh - ispričao je Majkić.

Na pitanje suda Majkić je kazao da su 'godine učinile svoje' i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Golubovića i Diklića. Veće sudije Mrkića odbilo je predlog odbrane da se Goluboviću ukine pritvor. Suđenje se nastavlja 9. juna.

Naoružani stražari

Suđenje Kristijanu Goluboviću i Milošu Dikliću tada je zbog velikog interesovanja javnosti u poslednjem trenutku premešteno iz sudnice Prvog suda u najveću sudnicu Okružnog suda. Tokom pretresa u sudnici su, pored nekoliko sudskih stražara, bila i petorica čuvara od kojih su dvojica bila naoružana automatskim puškama.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Aleksandar Šapić

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.