SAMO JE ON SMEO DA STANE NA CRTU GIŠKI: I 26 godina kasnije priča se o najvećoj tuči dvojice srpskih bosova!
Đorđe Božović Giška, Foto: Printscreen/Youtube

Legende devedesetih

SAMO JE ON SMEO DA STANE NA CRTU GIŠKI: I 26 godina kasnije priča se o najvećoj tuči dvojice srpskih bosova!

Navodno postoji snimak tuče koji se nalazio kod Ratka Đokića

Objavljeno:

Ni posle 26 godina, koliko je prošlo od ubistva komandanta Srpske garde, Đorđa Božovića Giške, ne prestaju da se prepričavaju legende koje se vezuju za njegov lik i delo.

U tim pričama on nije običan ulični gangster iz krvavih devedesetih, već neko ko je sekao zatvorske rešetke, zaključavao stražare i bežao s doživotne robije. Voždovčanin koji je fanatično želeo da pogine kao čovek - dok su drugi pokušavali da ga ubiju kao okorelog razbojnika.

ČITULJA ZA 40 DANA OD DRUGOVA SA VOŽDOVCA! Saša, Lepi i Ruki se oprostili od Kneleta! (FOTO)

Nasuprot njemu, stajao je Dragan Joksović Jokso, bos jugoslovenske mafije u Švedskoj.

Upravo odlaskom u Skandinaviju pridružio se našim drugim žestokim momcima, poput Ljube Zemunca, Ćente, Juse, Giške i Arkana.

Zajedno su "radili" i čak jedan drugog vadili iz zatvora na najrazličitije načine. O tim spektakularnim bekstvima pisala je švedska štampa.

Jokso je bio visok preko 2 metra i težak više od 120 kilograma i kao takav - poznat kao jedini čovek koji je smeo da stane Giški na crtu.

Njihovu čuvenu ferku u naselju Zlatica kod Podgorice gledali su, između ostalih, Brano Mićunović, Arkan i Gidra, a ona se prepričava i posle 26 godina.

Borba je trajala sat vremena i završena nerešenim rezultatom, nakon čega su jedan drugom pružili ruku i izljubili se kao braća.

KAD JE ON IŠAO ULICOM, SVI SU SE SKLANJALI! Goksi je Kneletov drug suroviji od svih loših momaka 90-ih! (FOTO)

Navodno postoji snimak tuče koji se nalazio kod Ratka Đokića, Joksovog prijatelja iz švedskog podzemlja koji je ubijen 2003. u Stokholmu. Svi se pitaju gde je taj legendarni video, ali još ga niko nije objavio.

- Voleo sam da se bijem, ali te tuče su bile deo našeg srpskog folklora, kao što su šajkača ili seljačka narodna nošnja. To je ta naša primitivnost. Morao sam uvek da budem jači od neprijatelja - rekao je jednom prilikom Giška, da bi se ubrzo nakon toga dogodila tuča u kojoj nije bilo onako kako je navikao. Naišao je na Joksu Diva.

Plaćeni ubica i narkoman, mladi Finac, ubio je Joksa s leđa 1998. dok je čekao u redu na hipodromu da uplati opkladu. Potom je bacio pištolj i tražio od policije da ga uhapse. Razlog je bio jasan, suparničke bande nisu imale drugi način da se suprotstave srpskom moćnom klanu.

Željko Ražnatović Arkan bio je poznat kao čovek kome niko nikad nije video suzu. Na sahrani Dragana Joksovića je zaplakao. Posle Joksovog ubistva, zapadni mediji su pisali da je Arkan u Švedsku poslao četvoricu plaćenih ubica da namire račune s naručiocima ubistva.

Željko Ražnatović Arkan
Željko Ražnatović Arkanfoto: Profimedia

Takođe su pisali da je Arkan zapretio da ako švedske vlasti brzo ne otkriju i kazne nalogodavce, dug će namiriti tako što će se osvetiti nad švedskim vojnicima u sastavu SFOR-a u Bosni i Hercegovini. Joksovićev ubica osuđen je na doživotnu robiju.

Bonus video:

Ovo je dečak koji je prvi pronašao zlatnik u česnici

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.