BEČIO SE NA MENE, ZVAO ME PSIHOPATOM: Radulović otkrio detalje sa suđenja sa Andrejem Vučićem!
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

BEZ DLAKE NA JEZIKU!

BEČIO SE NA MENE, ZVAO ME PSIHOPATOM: Radulović otkrio detalje sa suđenja sa Andrejem Vučićem!

- Na ročištu je pokušao da negira da je javna ličnost i da je funkcioner i predstavio se kao anonimno, privatno lice - kazao je Radulović
Objavljeno: 15:20h

Lider pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović, objavio je na sajtu svog pokreta tekst u kom je opisao kako se "proveo" na suđenju sa Andrejem Vučićem. Tekst prenosimo u celosti:

"Danas sam bio na ročištu po tužbi Andreja Vučića protiv mene u vezi sa Vršačkim vinogradima. Pojavio se i tužilac. Zajedno sa njim na suđenju je sve vreme u sali bio policajac u uniformi, sa zadenutim pištoljem, kao obezbeđenje. Andrej Vučić je danas na suđenju i ponašanjem i uvredama pokazao koliko braća po svemu liče. Međutim, za razliku od monologa koji su omogućeni njegovom bratu, Andrej je morao da sluša kako sam podneo krivičnu prijavu protiv njega, da odgovara na moja pitanja i pitanja mog advokata Vladimira Gajića. Bio je vidno uznemiren, bilo mu je nelagodno. Uhvaćen je u laži više puta. Verovatno je zažalio zašto je uopšte podnosio tužbu.

Očigledno osokoljen dosadašnjim rezultatima pritisaka na sud u suđenjima u slučaju falsifikovane lične karte i firme “Asomakum” kao i incidenta sa žandarmima na Paradi ponosa 2016. godine, kao i odbijanjem tužilaštva da procesuira krivičnu prijavu koju sam protiv njega podneo u vezi sa Vršačkim vinogradima, rešio se da tuži. Sud je rekordno brzo zakazao ročište, za razliku od mojih tužbi protiv Aleksandra Vučića koje sud ne može da mu uruči još od decembra 2014. godine jer ne može da nađe predsednika Vlade čak ni u Nemanjinoj 11.

foto: Nebojša Mandić

Andrej Vučić je tužio zbog mojih izjava o Vršačkim vinogradima. To je jedan od slučajeva pljačkaške privatizacije o kome sam najčešće govorio jer je primer korupcije u samom vrhu vlasti — akteri su braća Vučić i Mali, a loše namere, pljačka i kriminal više su nego jasni. Vršački vinogradi su poučna priča o tome kako su jednom Kinezu, koji se nikada nije bavio vinogradarstvom ili trgovinom vinom, namestili da dobije zalihe vina vredne 5 miliona evra, objekte, opremu i 1.600 hektara zemljišta, plus rod grožđa vredan 5 miliona evra – sve za 5 milona evra.

Uz to je trebalo da dobije i po 6.000 evra za svakog zaposlenog, jer je trebalo da svi radnici Vršačkih vinograda prethodno budu otpušteni, uz otpremnine. O Vršačkim vinogradima je pisao i CINS, a konsultanti Kineza u poslu sa Vršačkim vinogradima bili su braća Andrej Vučić i Predrag Mali.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.