OTAC DEČAKA UBICE ODBIO DA DA ISKAZ U VIŠEM SUDU: "Ja sam posle 3. maja MRTAV ČOVEK!"
Dečak ubica i njegov otac Vladimir Kecmanović, Foto: Privatna arhiva/Kurir, Nemanja Nikolić

strahota

OTAC DEČAKA UBICE ODBIO DA DA ISKAZ U VIŠEM SUDU: "Ja sam posle 3. maja MRTAV ČOVEK!"

Napeto u Višem sudu, otac dečaka odbija da da iskaz

Objavljeno:

Nastavljeno je suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine ubio devetoro učenika škole i radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine ubio devetoro učenika škole i radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" nastavljeno je u Višem sudu. Majka dečaka ubice nije se pojavila, ona nije htela da se izjašnjava u parničnom postupku dok se ne završi krivični postupak.

Sudija koja vodi postupak upitala je oca dečaka ubice šta se dešavalo u danima pre masakra, da li se dečak ubica povlačio u sebe, da li je primetio da nešto crta ili piše, šta se dešavalo u kući tih dana.

1 / 3 Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

"Hteo bih da izjavim saučešće roditeljima, i dalje imam prodore i bol u sebi i jake emocije prilikom pomisli na dečicu. Ja danas nisam u stanju da se izjašnjavam", odgovorio je on. Sudija ga je zatim prekinula, i rekla da ukoliko je potrebno napraviće pauzu. On je zatim ponovio da bi u ovom trenutku bilo neumesno da govori o tome kakva su bili porodica. Sudija ga je ponovo prekinula i tražila da odgovori na pitanje, na šta je advokatica optuženog reagovala rekavši da njen klijent neće da daje iskaz. Sudija je odgovorila da ga neće prekinuti, ali da je potrebno da počne da odgovara.

"Emocije mi ne daju da govorim, koliko smo mi bili brižni i pažljivi roditelji, ja bih voleo da sam mogao da primetim da se mom sinu nešto dešava u glavi. On je bio u kontaktu sa velikim brojem ljudi, da mi je bilo ko sugerisao, ja bih reagovao. Ja i dalje ne mogu da shvatim šta se desilo tog tragičnog dana. Ja sam posle 3. maja mrtav čovek. Jedini razlog što stojim ovde je moja ćerka, koja je takođe žrtva svog brata", rekao je nakon toga otac dečaka ubice.

Na kraju je rekao da neće da se izjašnjava i da neće da odgovara na pitanja. Suđenju je trebalo da prisustvuje svedok Nada Radonjić Bulatović, ali ona nije ušla u sudnicu, iako se pojavila u sudu.

Bonus video:

10:00

VLADISLAV RIBNIKAR

(Espreso/Mondo/Jana Desovski/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.