"SPREMALI SMO SVADBU, NIKO NIJE POMISLIO DA ĆE OVO DOGODITI" Potresne reči snaje Verice koju je UBIO TOČAK autobusa
Verica J., Foto: PrintScreen/ Društvene mreže

tragedija

"SPREMALI SMO SVADBU, NIKO NIJE POMISLIO DA ĆE OVO DOGODITI" Potresne reči snaje Verice koju je UBIO TOČAK autobusa

Snaha nastradale Verice iz Radinaca opisala je kako je tekao poslednji dan nesrećne žene

Objavljeno:

"Poslednji put smo je videli kada je krenula za Beograd po rezultate. Iz kuće je izašla u 9.45 sati i od tada je nismo videli. Na kraju, u očaju, pozvali smo policiju i prijavili njen nestanak, nadajući se da će nam pomoći da je pronađemo"

Ovim rečima započinje svoju priču snaja Verice J. (69) iz Radinaca kod Smedereva koja je u utorak preminula u Urgentnom centru nakon što je udario točak koji je otpao sa autobusa koji je saobraćao na liniji 78.

- Ona je ušla u Klinički centar, uzela rezultate i kada je trebala da se vrati nazad kući, nastradala je. Suprug i ja nismo bili kući, spremali smo svadbu. Niko nije pomislio da će ovako nešto da se dogodi - priča uznemirena snaja.

Kako priča, oni se tog dana nisu čuli sa Vericom, jer su mislili da je kući.

- Sve vreme smo bili zauzeti pripremama za svadbu i nismo ni slutili kakva se tragedija dogodila. Misleći da je već sigurno kod kuće, nismo ni pomišljali na mogućnost da se nešto loše desilo. Kada smo se moj suprug i ja vratili kući, nje nije bilo. Zvali smo razne brojeve, pa i Klinički centar da vidimo da je slučajno nisu zadržali tamo, možda su rezultati bili loši. Mi to nismo znali. Kako su nam rekli da nije tamo, pozvali smo policiju i prijavili nestanak - priča sagovornica.

Ističe da je prošlo samo 10 minuta od kako su prijavili Vericin nestanak, kada se pojavila saobraćajna policija na kapiji njihovog porodičnog doma.

- Pojavili su se na vratima i rekli da je Verica imala udes, bez ikakvih detalja. Ništa više ne znamo. Ne poznajemo ženu koja je takođe povređena, Verica je sama bila u Beogradu - zaključuje ona.

"Nikada ne proveravam da li su točkovi zavrnuti šrafovima"

Podsetimo, mehaničar koji je uhapšen nakon što se dogodila tragedija u Bulevaru oslobođenja, gde je sa autobusa, koji je bio u vlasništvu privatnog autoprevoznika "Banbus doo" i koji je saobraćao na liniji 78, otpao zadnji levi točak uzrokujući smrt nesrećne žene Verice J., saslušan je u sredu u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu gde je detaljno izneo svoju obranu.

Kako je rekao, "vozilo mu je izgledalo sasvim normalno", te je potpisao putni nalog tog jutra nakon čega ga je preuzeo vozač.

- Što se tiče zadnjeg vremena, na tom autobusu nije rađeno ništa niti oko točkova, niti oko kočnica. Solidan je autobus, iako jeste stariji - dodao je on.

Rekao je i da nikada ne proverava da li su točkovi zavrnuti šrafovima, odnosno same šrafove, osim vizuelno.

- Ne proveravam nikada da li su točkovi zavrnuti šrafovima, odnosno same šrafove, osim vizuelno - rekao je mehaničar.

Otpao točak i usmrtio ženu

Podsetimo, Verica J. (69) preminula je od povreda koje je zadobila kada ju je udario točak sa autobusa. Njena prijateljica je ispričala da je nesrećna žena tog dana otišla u bolnicu kako bi uzela rezultate, a kada je krenula ka stanici da sačeka autobus ka Smederevu, točak je otpao i udario ju je.

- Trebalo je da krenemo zajedno taj dan za Beograd. Bile smo kao sestre. Ne mogu da podnesem ovu tugu - ispričala je naša sagovornica.

Ona je ispričala da je Verica otišla u Beograd kako bi uzela rezultate analiza koje je prethodno odradila.

- Kada je krenula ka stanici da sačeka autobus ka Smederevu otkačio se točak i udario ju je. Kako se to dogodilo, još uvek ne znamo. Šteta je što je ovakva žena otišla - kazala je ona.

Nakon tragedije oglasila se i ćerka nastradale žene.

"Ova žena sa snimka koju reanimiraju je nažalost moja pokojna majka, koja je u Klinički išla po rezultate i u tom istom završila život", napisala je ona.

Bonus video:

00:57

STRAŠNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD RAŠKE: Automobilu otpao točak, prešao u suprotnu traku, sudario se s kamionom i ZAPALIO (VIDEO)

(Espreso/Blic/Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.