"UHAPŠEN JE TEHNIČAR KOJI NIJE PRITEGAO TOČAK NA AUTOBUSU": Oglasio se Šapić o nesreći u kojoj je stradala žena
Aleksandar Šapić, Foto: Zorana Jevtić

oglašavanje

"UHAPŠEN JE TEHNIČAR KOJI NIJE PRITEGAO TOČAK NA AUTOBUSU": Oglasio se Šapić o nesreći u kojoj je stradala žena

Šapić je izjavio da se nesreća u kojoj je poginula žena desila se zbog ljudske greške, a da je krivac uhapšen

Objavljeno:

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je nesreća koja se dogodila u Beogradu, kada je točak otpao sa autobusa i usmrtio ženu, ljudska greška i da je osoba koja je načinila grešku uhapšena.

Šapić je takođe naveo da se ta nesreća dogodila na autobusu privatnog preduzetnika, ali da je isto tako mogla da se dogodi i na autobusu GSP-a i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedino ovlašćeno da brine o tehničkoj ispravnosti vozila.

Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapićfoto: Vladimir Milovanović

On je istakao da nikoga ne štiti, već da su u ugovorima koji su potpisani sa privatnicima pre 10 godina, stoji da je MUP jedini ovlašćen za zahtev za vanredni tehnički pregled.

"Tehnički pregled se vrši svakih šest meseci i to je regulisano zakonom kao što vi kad registrujete putničko vozilo treba da idete na tehnički pregled ista je situacija sa privatnim prevoznicima. Oni se vrše na svakih šest meseci i to rade ovlašćeni servisi sa kojim grad Beograd apsolutno nema nikakve veze", rekao je predsednik Privremenog organa Beograda.

Naglasio je da je ta nesreća mogla da se desi kao što se desi i privatnom prevozniku i GSP-u.

"Ta osoba je uhapšena, tehničar koji nije dobro pritegao taj točak. Mislim i vozač da ima odgovornost jer mora da proveri, ali hoću vam reći ne postoji ne postoji zahtev za vanredan tehnički pregled od grada Beograda, to može samo da traži ovlašćeno lice, to jest to jest Ministarstvo unutrašnjih poslova", poručio je Šapić.

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.