NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZLOČINU KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Ubica iz Beočina osuđivan i pre dvostrukog femicida ZA OVO
Ubijene žene, Foto: Facebook

femicid

NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZLOČINU KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Ubica iz Beočina osuđivan i pre dvostrukog femicida ZA OVO

Detalji dvostrukog femicida u selu Rakovac kod Beočina

Objavljeno:

U kući u selu Rakovac kod Beočina 18. februara pronađena su tela dve žene. Bile su to Nada Č. (74) i njena ćerka Dragana R. (47). Isto veče uhapšen je Branislav R. (48) koji je prekršio zabranu prilaska koja mu je bila određena u odnosu na Draganu R. i obe ih, kako se sumnja, ubio nožem. Policija ga je i zatekla u kući, pored tela, u alkoholisanom stanju.

Dragana i Branislav su se rastali jer je bio nasilan prema njoj. Prijavljivala ga je za nasilje u porodici i on je zadržavan u pritvoru.

Branislav je povratnik kada je u pitanju porodično nasilje. Više puta je prijavljivan policiji, a u trenutku izvršenja zločina Branislavu je na snazi bila i uslovna kazna od dve godine, na koju je osuđen upravo zbog porodičnog nasilja.

Policija
Policijafoto: Nenad Kostić

Određena mu je i hitna mera zabrane prilaska i komuniciranja sa žrtvom nasilja, ali je zabranu prekršio i izvršio dvostruko ubistvo.

U kuću je, prema nezvaničnim informacijama, provalio jer žene nisu htele da ga puste unutra.

Nakon izvršenog zločina, sam je pozvao policiju. Nakon što su policajci ušli u kuću, Branislav R. je policiji predao nož kojim je, kako se sumnja, izvršio zločin.

Nakon hapšenja je prevezen u Klinički centar Vojvodine zbog detoksikacije.

Rođaci majke i ćerke pretpostavljaju da je Branislav nasrnuo na Draganu, a da je majka, kao i uvek, pokušala da je odbrani, te da je zbog toga i ona ubijena.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega je priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Sud
Sudfoto: Printscreen/RTS

Oglasilo se tužilaštvo

Kako su naveli iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Branislav R. se tereti krivično delo teško ubistvo, jer je majku i ćerku ubio na svirep i podmukao način.

Njemu je, nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. Pritvor je predložen iz svih zakonskih razloga, odnosno zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, jer je više puta osuđivan i zbog načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Za zločin koji je izvršio minimalna kazna je 10 godina zatvora dok postoji i mogućnost da iza rešetaka ostane doživotno.

Takođe. tužilaštvo ga tereti i za kršenje zabrane prilaženja i komuniciranja zbog čega mu preti još šest meseci zatvora.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Telegraf/ J.O/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.