EVO ZAŠTO JE JASMINA IZ SURČINA DOBILA 3 GODINE ZA TEŠKO UBISTVO MUŽA MILORADA: Poznati detalji presude!
Jasmina i muž kojeg je ubila, Foto: Printscreen/ Facebook

osuđena

EVO ZAŠTO JE JASMINA IZ SURČINA DOBILA 3 GODINE ZA TEŠKO UBISTVO MUŽA MILORADA: Poznati detalji presude!

Jasmina Bajović je po drugi put prvostepeno osuđena za ubistvo supruga Milorada

Objavljeno:

Jasmina Bajović, koja je ubila supruga jednim ubodom u srce, u ponovljenom sudskom postupku prvostepeno je osuđena na istu kaznu kao na prethodnom - tri godine zatvora.

Sud je i ovog puta doneo odluku da odbaci kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva, koju je dalo tužilaštvo i Jasmina je ponovo osuđena za ubistvo na mah, što je saglasno sa kvalifikacijom koju je ocenio Jasminin branilac.

- Jasmina je, u stanju vidno smanjene uračunljivosti, svesna dela koje je počinila, počinila ubistvo na mah. Suprug ju je godinama maltretirao, dolazio kući pijan, govorio da ima ljubavnika i da je u pitanju doktor koji je leči, zamerao joj što ne radi. Kritičnog dana ju je vređao, govorio joj je da je ku*va i udario joj je tri šamara - rekla je sudija u iznošenju presude.

Ona je dodala da je Jasmina rekla mužu da želi razvod, a potom ušla u kuhinju da sinu sprema ručak, ali da je Milorad nastavio da je vređa.

- Ušla je u sobu i rekla mu da prekine, a Milorad je ustao, došao do nje i ponovo počeo da je udara. Jasmina mu je tada kuhinjskim nožem zadala jedan ubod u grudni koš. Probijen je zid desne komore srca dubine 13 centimetara. Oštećeni je isti dan preminuo usled posledica krvarenja i time je Jasmina Bajović počinila krivično delo ubistvo na mah, zbog čega joj sud izriče kaznu zatvora u trajanju od tri godine, u koju je uračunato vreme provedeno u pritvoru - istakla je sudija.

Obrazlažući presudu, ona je rekla je sud postupio u vezi sa nedostatkom u izreci presude i da je Apelacioni sud prihvatio kvalifikaciju ubistva kao ubistvo na mah.

- Kazna je blizu donjeg minimuma. Možda smo se dvoumili, ali nije prošlo mnogo od prethodne presude da bi presuda mogla da bude drugačija. Imate pravo žalbe za presudu Apelacionom sudu i on će možda da umanji kaznu - dodala je.

Jasminin branilac rekao je da ima mnogo okolnosti na osnovu kojih bi kazna trebalo da bude niža, na šta je sudija odgovorila da "možda stoji ono što je branilac rekao u završnoj reči", te da će o tome da odluči drugostepeni sud.

Jasmina je u sud došla u pratnji dva sina, koji su je tešili nakon izricanja presude. Njeni sinovi doneli su odluku da se ne pridruže krivičnom gonjenju majke i pružili su joj podršku tokom suđenja.

Bonus video:

03:01

DOKTORU IZ SREMSKE MITROVICE PRETI VEĆA KAZNA ZATVORA NEGO ZA UBISTVO! Advokat: Ako sud kaže da je kriv, ROBIJA ĆE BITI STROŽIJA

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.