"KONTAKTIRALA ME KADA JE IZAŠLA IZ SALE...": Otac Britanke koja je UMRLA u Beogradu otkrio DETALJE KOBNOG PUTA!
Morgan Ribeiro, Foto: Printscreen/Tik-Tok

upozorio je na rizike putovanja

"KONTAKTIRALA ME KADA JE IZAŠLA IZ SALE...": Otac Britanke koja je UMRLA u Beogradu otkrio DETALJE KOBNOG PUTA!

Tata Ričard, koji je razveden od Erin rekao je da je Morgan istražila najbolje mesto za operaciju

Objavljeno:

Ričard Ribeiro (44), čija je 20-godišnja ćerka Morgan umrla u Beogradu nakon neuspešne operacije sužavanja želuca u Turskoj, upozorio je na rizike putovanja u inostranstvo radi takvih intervencija.

Morganin otac je za britanski Miror rekao kako je njegova ćerka istražila najpouzdanije mesto gde bi se uputila na operaciju želuca. Rekao je da je Morgan, koja se dugo borila sa svojom težinom, iskoristila novac iz fonda poverenja koji su joj roditelji dali kada je navršila 18 godina, za operaciju od 2.500 funti u Istanbulu.

- Želimo da budemo sigurni da se ovako nešto više nikada ne ponovi. Da se ​​više deca ne oduzimaju porodicama zbog ovih operacija, gde ne rade kako treba i ne poštuju odgovarajuće procedure. Ne želim da bilo koja druga porodica ikada pati ovako - rekao je Ričard.

Poslali je u avion sa probušenim crevom

Podsetimo, Morgan je uplatila novac kompaniji u Švajcarskoj koja je bila posrednik između nje i klinike, rekla je ranije njena mama Erin Gibson (44).

Nakon što je dobila zeleno svetlo da se vrati kući, tri dana nakon operacije, tačnije 5. januara, ozbiljno joj je pozlilo tokom leta nazad u Getvik. Avion se hitno zaustavio u Beogradu, gde je preminula 13. januara.

Lekari su morali da operišu Morgan nakon što su otkrili da joj je tanko crevo presečeno tokom procedure sužavanja želuca, što je dovelo do infekcije. Porodica kaže da su joj hirurzi uklonili 10 cm tankog creva i da su se nadali da će uspeti.

Erin je rekla da su joj srpski lekari rekli da je to treći put da avion sa pacijentkinjom sa estetske hirurgije u Turskoj mora da prinudno sleti u Beograd zbog medicinskih komplikacija.

Tata Ričard, koji je razveden od Erin rekao je da je Morgan istražila najbolje mesto za operaciju.

- Ona je odgovorno tražila kliniku, proverila uspešnost operacija i preglede, koliko je dug bio proces zarastanja. Odmerila je svoje mogućnosti i procenila da bolnica koju je odabrala ima dobru reputaciju. Kontaktirala me je kad je izašla iz sale, nakon operacije, rekla je da je prošlo u redu i da počinje proces zarastanja, ali da je boli. Morgan je dobila dozvolu da leti, ali su joj probušili tanko crevo. To jednostavno cepa dušu - rekao je Morganin otac.

Morgan Riberio
Morgan Riberiofoto: Printscreen/Tik-Tok

"Bila je ljupka, radila je sa decom sa posebnim potrebama"

Poslednji put kada je Ričard čuo svoju ćerku bio je putem glasovne poruke na Vacapu (WhatsApp) koju mu je poslala pre nego što se ukrcala na let nazad za Getvik.

- Tada sam poslednji put čuo njen glas. Nisam mogao ponovo da preslušam tu poruku - iskreno je dodao.

Kako je rekao, Morgan je bila ljupka, zrela devojka.

- Radila je ono što je želela – radila je kao asistent za decu sa posebnim potrebama. Brinula se o ljudima. Sada se radi o tome da operaciju i hirurga pozovemo na odgovornost nakon onoga što se dogodilo Morgan i mnogim drugima koji putuju na operacije - zaključio je Ričard Ribeiro.

Bonus video:

01:14

MILJANA NIJE PRVA KOJA SE IZ TURSKE VRATILA SA KOMPLIKACIJAMA! Krstinja o Kulićkinoj operaciji želuca: Sada je najvažnije SAMO OVO

(Espreso/ Mirror/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.