PONOVO PRODUŽEN PRITVOR OCU DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA: Preti mu VISOKA KAZNA!
OŠ "Vladislav Ribnikar", Foto: Nemanja Nikolić

Ostaje iza rešetaka 60 dana

PONOVO PRODUŽEN PRITVOR OCU DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA: Preti mu VISOKA KAZNA!

Okrivljenom ocu dečaka ubice, na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti

Objavljeno:

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je danas rešenje kojim je prema okrivljenom ocu dečaka ubice produžen pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 60 dana.

Dečak je, da podsetimo, 3. maja ove godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara škole, a njegov otac je optužen za krivično delo Teško delo protiv opšte sigurnosti.

- Pritvor je prema okrivljenom produžen iz zakonskih razloga, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

OŠ Vladislav Ribnikar
OŠ Vladislav Ribnikarfoto: Nemanja Nikolić

Okrivljenom ocu dečaka ubice, na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti.

- Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja - navodi se u saopštenju suda.

Kako je Kurir pisao, optužnicom su osim oca, obuhvaćeni i majka dečaka ubice kao i vlasnik i instruktor u straljani u kojoj je vežbao gađanje. Početak suđenja zakazan je za 29. januar.

Bonus video:

01:22

Čistačica OŠ Vladislav Ribnikar svedoči o poseti predsednika Vučića

(Espreso / Kurir, Jelena Spasić/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.