RODITELJE DECE UBIJENE U "RIBNIKARU" PODNELI PETICIJU: Traže OVO, tiče se TUŽIOCA!
OŠ Vladislav Ribnikar, Foto: Nemanja Nikolić

PETICIJA

RODITELJE DECE UBIJENE U "RIBNIKARU" PODNELI PETICIJU: Traže OVO, tiče se TUŽIOCA!

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njegovih roditelja, kao i vlasnika i istruktora u jednom streljačkom klubu u kom je dečka sa ocem vežbao gađanje

Objavljeno:

Roditelji i članovi porodica ubijene i ranjene dece 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" podneli su inicijativu Visokom savetu tužilaštva (VST) kojom traže da hitno okonča izbor tužilaca i omogući da jedan od dvojice tužilaca koji radi na tom slučaju, ostane u predmetu.

Naime, na tom predmetu zbog obimnosti istrage i količine dokaza koji su prikupljani pre podizanja optužnice od početka rade dva tužioca. Međutim, roditelje žrtava uznemirava saznanje što tužiocu koji je odradio najveći deo posla u ovom predmetu ističe upućivanje iz osnovnog u Više javno tužilaštvo u Beogradu koje postupa u ovom predmetu, jer bi on u februaru trebalo da se vrati u Drugo osnovno javno tužilaštvo.

- Ukoliko se vrati u osnovno tužilaštvo ovaj tužilac će biti onemogućen da nastavi rad na predmetu "Ribnikar" u kom je početak suđenja zakazan za 29. januar - potvrdio je sagovornik Kurira.

Jedan od pumonocnika oštecenih porodica advokat Zora Dobricanin Nikodinovic kaže za Kurir da su zbog toga roditelji veoma uznemirieni i da su uputili peticiju Visokom savetu tužilaca da se pod hitno okonča započeti izbor i da tužilac koji je upućen u istragu ostane da radi na tom predmetu.

- Roditelji su ubeđeni da bi samo jedan tužilac teško mogao da se izbori sa obimnim dokaznim materijalima iz istrage. Peticija je podneta pre više od 20 dana Visokom savetu tužilaštva kojom se traži da obojica tužilaca ostanu na tom predmetu do kraja - potvrdila je Zora Dobričanin Nikodinović za Kurir. Peticiju je potpisalo 55 roditelja i drugih članova porodice dece i ubijenog čuvara škole.

Zora Dobričanin
Zora Dobričaninfoto: Vladimir Sporčić

Podsetimo, jeziv masakr u kom je ubijeno devetoro učenika škole i čuvar počinio je tada trinaestogodišnji dečk koji je, kako se sumnja, uzeo očevo oružje, otišao u školu ubio dve dežurne učenice, radnika obezbeđenja a potom nastavio da seje smrt.

U međuvremenu, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njegovih roditelja, kao i vlasnika i istruktora u jednom streljačkom klubu u kom je dečka sa ocem vežbao gađanje. Optužnicom nije obuhvaćen dečak ubica, jer je u vreme zločina imao 13 godina i nije krivično odgovoran.

Bonus video:

00:49

ZORA DOBRIČANIN: Od 95 do 97 odsto ubistava vatrenim oružjem, počinjeno je onim nelegalnim

(Espreso/ Kurir, Jelena Spasić/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.