OPTUŽEN JEDAN OD BRAĆE HOFMAN, A DRUGI IZLAZI NA SLOBODU: Oglasili se iz TUŽILAŠTVA
Braća Hofman, Foto: Zorana Jevtić

NOVI DETALJI

OPTUŽEN JEDAN OD BRAĆE HOFMAN, A DRUGI IZLAZI NA SLOBODU: Oglasili se iz TUŽILAŠTVA

Miljan i Ljuban Vidović, poznatiji kao braća Hofman, uhapšeni su u velikoj akciji policije prošlog meseca

Objavljeno: 11:06h

Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je sudu optužni predlog protiv Miljana Vidovića zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i predložilo Prvom osnovnom sudu da mu produži pritvor, dok je odustalo od gonjenja njegovog brata Ljubana Vidovića.

Inače, Miljan i Ljuban Vidović, poznatiji kao braća Hofman, uhapšeni su u velikoj akciji policije prošlog meseca.

- Postupajući po krivičnoj prijavi MUP RS, DP, PU za grad Beograd, SBPOK koja je podneta protiv V.M. i V.Lj. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva krivična dela zlostavljanje i mučenje, a nakon sprovedenih dokaznih radnji, ovo Tužilaštvo podnelo je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv osumnjičenog V.M. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio jedno krivično delo zlostavljanje i mučenje u odnosu na oštećenog A.A., kojim je predloženo da se prema okrivljenom V.M. produži pritvor imajući u vidu da i dalje stoje razlozi za isti - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da je predloženo da sud nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog V.M. oglasi krivim zbog izvršenja navedenog krivičnog dela i da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, kao i da se Prvi osnovni sud u Beogradu oglasi mesno nenadležnim, s obzirom na to da je krivično delo izvršeno u Irigu, te da po pravnosnažnosti rešenja uputi spise Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici, kao stvarno i mesno nadležnom.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

- Dalje, ceneći sve izvedene dokaze Tužilaštvo je u smislu ovlašćenja donelo rešenje kojim je odbačena krivična prijava u odnosu na osumnjičenog V.Lj. zbog jednog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, budući da nema dokaza da je isti prisustvovao kritičnom događaju, odnosno da nema dokaza kojim bi se potkrepila opravdana sumnja da je osumnjičeni V.Lj. učinio krivično delo zlostavljanje i mučenje - dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo je takoše donelo je rešenje kojim je odbačena krivična prijava u odnosu na braću Hofman, zbog jednog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, jer je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.

- U odnosu na oštećene A.A. i D.I., kao i u odnosu na svedoka R.N., čijim iskazima Tužilaštvo nije poklonilo veru, a koji su u suprotnosti sa drugim izvedenim dokazima, a naročito imajući u vidu video zapis predmetnog događaja, ovo Tužilaštvo formiralo je predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama imenovanih eventualno stiču sva bitna obeležja krivičnog dela davanje lažnog iskaza ili krivičnog dela ometanje pravde ili nekog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, te će nakon izvršenih provera i sprovedenog dokaznog postupka biti doneta odluka o daljem postupanju - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, svedoci su izjavili da ih braća nisu mučila, već da je "sve bila šala".

(Espreso / Kurir / Jelena Spasić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.