"PALA" KRIMI BRAĆA, RAZBOJNICI ZAJEDNO IŠLI U AKCIJE: Pljačkali prodavnice po Obrenovcu i Surčinu
Foto: MUP Srbije

akcija policije

"PALA" KRIMI BRAĆA, RAZBOJNICI ZAJEDNO IŠLI U AKCIJE: Pljačkali prodavnice po Obrenovcu i Surčinu

Nakon izvršena dva krivična dela, optuženi su uspeli da pobegnu, dok ih je nakon trećeg uočila patrola policije

Objavljeno:

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče optužnicu protiv braće Z.K. (20) i P.K. (22) iz Beograda, zbog sumnje da su od 5. decembra 2021. godine do 10. decembra 2021. godine u Beogradu, na teritoriji Surčina i Obrenovca izvršili tri razbojništva.

- Oni se sumnjiče da su u saizvršilaštvu izvršili tri krivična dela razbojništvo u samostalnim trgovačkim radnjama. Sumna se da su u stanju uračunljivosti, pretnjom da će napasti na život i telo oštećenih oduzeli tuđu pokretnu stvar u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist. Krivična dela su počinili na taj način što je, po prethodnom dogovoru, prvookrivljeni čuvao stražu ispred radnji, a drugookrivljeni ušao unutra i prišao radnicama, pa je uperivši u njih predmet koji je izgledao kao pištolj crne boje, oduzeo novac u ukupnom iznosu od 77.000 dinara - navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Nakon izvršena dva krivična dela, optuženi su uspeli da pobegnu, dok ih je nakon trećeg uočila patrola policije.

- Patrola je uspela da uhapsi prookrivljenog, ranije neosuđivanog, dok je drugookrivljeni, ranije osuđivan, pobegao sa mesta izvršenja krivičnog dela - dodaje se u saopštenju i navodi da je za ovo krivično delo zaprećena kazna zatvora od dve do 10 deset godina zatvora.

Bonus video: Krađa u pekari na Voždovcu

00:13

Krađa u pekari na Voždovcu

(Espreso/Kurir.rs/ J. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.