ODREĐEN PRITVOR SINU ŽESTOKOG SURČINCA: Uhapšen sa telohraniteljem sa sve ORUŽJEM, pokušao da pobegne, pa se SAPLEO
Foto: Društvene mreže

javljeno je

ODREĐEN PRITVOR SINU ŽESTOKOG SURČINCA: Uhapšen sa telohraniteljem sa sve ORUŽJEM, pokušao da pobegne, pa se SAPLEO

Gvozden J. je na saslušanju negirao krivicu.

Objavljeno:

Gvozdenu J., sinu Surčinca Ljubomira Jovanovića Staklenog, i njegovom telohranitelju Zoranu R. određen je pritvor do 30 dana, potvrđeno je za "Blic".

Gvozdenu J. se stavlja na teret krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a Zoranu R. krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Gvozden J. je na saslušanju negirao krivicu.

Zoran R. se na saslušanju priznao izvršenje krivičnog dela, ali nije želeo da odgovara na pitanja.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje 10. novembra kojim je odredio pritvor u trajanju do 30 dana okrivljenom Gvozdenu J. i Zoranu R., a zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će ponoviti krivično delo, potvrdila je za "Blic" Milica Veličković, portparol Višeg suda u Beogradu.

Gvozden počeo da beži kada je video policajce

Kako je ranije saopštilo tužilaštvo, sumnja se da su Zoran R. i Gvozden J. došli do auto-perionice na Novom Beogradu, gde su boravili izvesno vreme sa drugim licima, da bi se, pošto je uočio policijske službenike, koji su vršili redovno patroliranje, osumnjičeni Gvozden J. se dao u beg trčeći prema kraju perionice.

Policijski službenici su krenuli za osumnjičenim i, kad su počeli da ga sustižu, on je iz pojasa izvadio pištolj marke “glok” sa 15 komada municije, a za čije držanje i nošenje nema odobrenje nadležnog organa i odbacio ga preko ograde.

Potom je osumnjičeni krenuo da trči nazad ka policijskom službeniku M. M, koga je odgurnuo rukama i nastavio da trči dalje između policijskih službenika. Međutim, ubrzo se sapleo i pao, kada je intervencijom policijskih službenika lišen slobode.

Istovremeno Zoran R, koristeći zauzetost policijskih službenika, sakrio jedan pištolj marke “CZ” sa 15 komada municije koji je prethodno doneo sa sobom, a za čije držanje i nošenje nije posedovao odobrenje nadležnog organa. Pištolj je pronađen pretragom terena.

Gvozden J. je uhapšen u društvu navijača Aleksandra Vavića i Nikole Narančića, koji su bliski Južnoj tribini. Narančić je sin kontroverznog biznismena Milana Narančića Limuna.

Pun dosije porodice Staklenog

Najnovija vest da je njegov sin Gvozden uhapšen, podsetila je na jezivu priču o njegovom pokojnom sinu Dragoslavu Jovanoviću koji je 2019. godine pucao u svoju suprugu Teodoru, a nedugo nakon toga je otkriveno da je odgovoran i za trostruko ubistvo - Neđe Šubare (42), Darinke Šubare (75) i Milje Petković (80).

dragoslav jovanovic
foto: Kurir.rs/Privatna arhiva

Tada je upravo Stakleni posumnjao da njegov sin, koji je preminuo nakon što je pucao sebi u glavu, ima veze sa trostrukim ubistvom i sam to prijavio policiji.

Naime, Jovanović je prvo juna 2019. godine nasred ulice u Bloku 45 pucao u grudi i ruku svojoj supruzi Teodori, koja ga je napustila jer ju je tukao.

U suprugu je pucao pred njihovim 11-mesečnim sinom, a potom se preko parka dao u beg. Međutim, kada je video da policajac juri za njim, Jovanović mlađi je pucao sebi u glavu.

Svega nedelju dana kasnije otkriveno je da je Dragoslav nekoliko dana pre nego što je pucao u suprugu, uz pomoć tri saučesnika, počinio trostruko ubistvo i pokušao da prikrije tragove zločina.

Porodica Staklenog je svojim nastupima nastavljala da iznenađuje javnost, a Gvozden koji je sada uhapšen za medije se oglasio te 2019. godine.

- Sve i da je Dragoslav pobio hiljadu ljudi, on je moj brat i ja ga volim najviše - rekao je Gvozden kratko, a potom otišao nazad u luksuznu vilu ove porodice, nakon što je otkriven jezivi zločin koji je njegov brat počinio.

Ljubomir Jovanović, poznatiji pod nadimkom Stakleni, policijskim organima dobro je poznat otkad je i sam bio mlad. Bio je blizak prijatelj Ljubiše Buhe Čumeta, a nakon pokušaja atentata na njega u Surčinu 3. avgusta 2002. godine, kada je ubijen Ivica Nikolić, Jovanović je dobio status zaštićenog svedoka.

Prema pričama žitelja Surčina, ni posle toga nije živeo mirnim životom, a hapšen je zajedno sa svojim drugim sinom Gvozdenom.

Bonus video: POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.