SASLUŠANI RAZBOJNICI KOJI SU PRATILI VLASNIKA MENJAČNICE: Pretili mu pištoljem i ukrali 60.000 evra
Foto: MUP Srbije

strašno

SASLUŠANI RAZBOJNICI KOJI SU PRATILI VLASNIKA MENJAČNICE: Pretili mu pištoljem i ukrali 60.000 evra

Osumnjičeni Aleksandar Ž. i Igor Ž. su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela.

Objavljeno:

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani Igor Ž. (49) i Aleksandar Ž. (50) zajedno sa još jednim maloletnim licem, koji su od vlasnika menjačnice u Aranđelovcu, oštećenog D.V, uz pretnju pištoljem oduzeli veću količinu deviza, presrevši ga dok je vozio Kursulinom ulicom na Vračaru.

Osumnjičeni Aleksandar Ž. i Igor Ž. su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela.

Njima se na teret stavlja krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu, a i Igoru Ž. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je, znajući da D. V. svakodnevno dolazi u Beograd radi zamene deviza, najpre Aleksandar Ž. automobilom marke "mini kuper" pratio oštećenog i osumnjičenom Igoru Ž. javljao njegovo kretanje.

Pošto je oštećeni svojim vozilom marke "fijat punto" ušao u Кursulinu ulicu, gde je stajao u koloni vozila, Igor Ž. i maloletno lice su prišli njegovom vozilu, pa je Igor Ž. držeći u ruci pištolj otvorio suvozačeva vrata, dok je osumnjičeni maloletnik sa suvozačevog sedišta uzeo plavu sportsku torbu u kojoj su se nalazili novac i čekovi.

Nakon toga oni su se sa oduzetim stvarima udaljili sa lica mesta.

U oduzetoj tobi se nalazilo 55.000 evra, 4.500 švajcarskih franaka, 1.200 američkih dolara, i 52 čeka različitih banaka.

U stanu koji je koristio Igor Ž. policija je pronašla jednu poluautomatsku pušku kundakom, okvirom i cevi, jednu pušku sa nišanom i pripadajućim okvirom, kao i jednu kuburu koje oružje je držao bez dozvole nadležnog organa.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivična dela i kratkom vremenskom periodu.

Bonus video: Krađa u pekari na Voždovcu

00:13

Krađa u pekari na Voždovcu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.