NARKO-BOS SUTRA PRED SUDOM: Šarić optužen za PRANJE više od 20 MILIONA EVRA od šverca KOKAINA
Darko Šarić, Foto: Nenad Kostić

kriminalna grupa

NARKO-BOS SUTRA PRED SUDOM: Šarić optužen za PRANJE više od 20 MILIONA EVRA od šverca KOKAINA

Šariću i ostalima suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je 4. avgusta prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora

Objavljeno:

Suđenje narko-bosu iz Pljevalja Darku Šariću i njegovim saradnicima, koji su optuženi za pranje više od 20 miliona evra od šverca kokaina, nastavlja se sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Šariću i ostalima suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je 4. avgusta prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored njega, presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

Darko Šarić
Darko Šarićfoto: Zorana Jevtić

Bankarska dokumentacija

Podsetimo, na prethodnom suđenju predstavljeni su pisani dokazi koji su izvedeni u prethodnom postupku. Reč je uglavnom o bankarskoj dokumentaciji, koja se tiče optuženog Marka Dabovića.

Pročitani su svi dokazi iz prve i druge optužnice, a zatim i spisi predmeta za optuženog Radovana Štrpca iz 2009. i 2010. godine.

Za reč se tada javio branilac Štrpca i rekao da se naredba koju je pročitao sudija odnosi na dva broja telefona, kao i da je ta naredba trebalo da bude obrazložena, što nije učinjeno.

Optuženi Nebojša Jestrović i Štrbac su, nakon pregleda tih dokaza, stavili prigovore na njih, a Štrbac je tvrdio da je naredba za prisluškivanje nezakonita.

Ipak, postupajući tužilac je nakon pauze rekao da smatra da ne postoje nezakonite radnje u dokazima i da su naredbe o prisluškivanju zakonite.

Darko Šarić
Darko Šarićfoto: Ana Paunković

Optuženi

Pored Šarića, u ovom postupku sudi se i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Štrbcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću , Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.

Sud je na jednom od prethodnih ročišta doneo rešenje da se Bojanu Stanojkoviću sudi u odsustvu.

Za njim je raspisana poternica 19. aprila prošle godine, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminalnu grupu.

Bonus video:

06:39

DARKO ŠARIĆ U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI! Advokat Ninić smatra da narko-bosu preti DOŽIVOTNA ROBIJA

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.