OGLASILA SE ODBRANA ZORANA MARJANOVIĆA: Otkrili koji su dalji koraci na suđenju, evo šta će se dešavati
Zoran Marjanović, Foto: Zorana Jevtić

javljeno je

OGLASILA SE ODBRANA ZORANA MARJANOVIĆA: Otkrili koji su dalji koraci na suđenju, evo šta će se dešavati

Advokat Nikola Dumnić istakao je za Pink da za njega ovalka odluka nije šok

Objavljeno:

Zoran Marjanović je juče, odlukom Apelacionog suda pušten na slobodu. Podsetimo, on je osuđen prvostepenom presudom za ubistvo supruge Jelene Marjanović koja je ubijena pre sedam i po godina na nasipu u Borči.

ODLUKA APELACIONOG SUDA

- Polazeći od toga da pritvor predstavlja najstrožu meru za obezbeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka, te da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vreme i da u toku celog postupka pritvor ukine čim prestanu razlozi zbog kojih je određen, Apelacioni sud je imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, dakle pre više od sedam godina, te da je u odnosu na kritični događaj okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je isti ukinut - navodi se u odluci Apelacionog suda da Marjanoviću ukine pritvor.

Advokat Nikola Dumnić istakao je za Pink da za njega ovalka odluka nije šok, obzirom na sadržinu dokaza koji poseduju kada je u pitanju ovaj predmet. On je ovom prilikom apelovao na medije, da ne daju prostora ljudima koji nemaju veze sa ovim predmetom, jer o daljoj sudbini Zorana Marjanovića, odlučuje isključivo sud.

Zoran Marjanović
foto: M.M./ATAImages

- Ja nemam ništa protiv da mediji izveštavaju, međutim, razni ljudi sebi daju za pravo da komentarišu, pričaju neistine, priče koje nisu vezane za postupak, jer je takva atmosfera u javnosti doprinela onakvoj prvoj odluci suda - kaže on.

Kako je dodao, jučerašnja odluka Apelacionog suda ukazuje na to da je vrlo verovatno da će prvostepena odluka biti ukinuta, i da će se predmet vratiti na sam početak.

- Ne bih spekulisao, ali sve što se juče desilo, ukazuje na to - naveo je Dumnić.

Ponoviće se krivični postupak, biće drugo veće, i doneće se odluka o njegovoj krivici, objašnjava advokat.

- Meni je nemoguće da, ukoliko je Zoran učinilac, ne postoji nijedan dokaz protiv njega. Veštaci su se izjasnili da je nemoguće, da on, ako je izvršio delo, na sebi nema krvi bivše supruge. Meni je neverovatno da smo došli u fazu da posle sedam i po godina razgovaramo o njemu kao krivcu - dodao je Dumnić.

Govoreći o pričama da je pre sedam i po godina, istraga traljavo urađena, Dumnić kaže da je u pitanju još jedan niz špekulacija. Kako kaže, dokazi i tragovi sa lica mesta, odmah su obrađeni, a isti, ne ukazuju na to da je Marjanović počinio ovo delo.

- Mi smo se kao odbrana uvek pozivali na konkretne argumente, i nismo se bunili protiv iznošenja druge strane. Međutim, veliki je problem atmosfera koja je kreirana protiv njega - kaže Dumnić.

Bonus video:

00:38

Zoran Marjanović

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.