MISTERIOZNA DEVOJKA POMAGALA NARKO-GRUPI: Imala KLJUČNU ULOGU u transportu kokaina, ovo je bio NJEN ZADATAK!
Živko Bakić, Foto: MUP Srbije, printscreen/elconfidencial

novi detalji

MISTERIOZNA DEVOJKA POMAGALA NARKO-GRUPI: Imala KLJUČNU ULOGU u transportu kokaina, ovo je bio NJEN ZADATAK!

Mila je zaposlena u luci u Solunu i njena uloga bila je da izvuče tovar kokaina u kontejneru sa 15 tona banana, osumnjičena je saradnica vođe narko-klana bivšeg fudbalera, Srbina Živka Bakića

Objavljeno:

Misteriozna ženska osoba, koja je na Skaj aplikaciji imala nadimak Mila imala je ključnu ulogu u kriminalnoj organizaciji na čijem čelu je navodno, bio Živko Bakić (40) bivši perspektivni fudbaler koji je osumnjičen zbog šverca 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Grčku pre dve godine.

Šestorica muškaraca iz Srbije su, podsetimo, uhapšena u četvrtak u velikoj međunarodnoj akciji i to zbog krijumčarenje droge prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, tačnije iz Ekvadora, u zemlje Evrope, a 324 kilograma kokaina zaplenjeno je 2021. u Solunu.

Plan transporta

Živko Bakić
Živko Bakićfoto: PRINTSCREEN/ELCONFIDENCIAL

- Jedan od osumnjičenih Milan B. imao je zadatak da iznajmi kombi, da transportuje kokain iz solunske luke odakle je tovar došao preookeanskim brodom, do štek stana u Solunu gde bi nakon toga "roba" bila dalje distribuirana ka Zapadnoj Evropi i Srbiji. Naime, njegov zadatak bio je i da se sastane sa NN ženskom osobom koja je na Skaj aplikaciji imala nadimak Mila, koja je bila jedna od ključnih osoba u ovoj kriminalnoj organizaciji - navodi Kurirov sagovornik i dodaje:

- Misteriozna Mila bila je zaposlena u luci u Solunu, i njena uloga bila je da bezbedno izvuče vredan tovar kokaina koji je bio sakriven u kontejneru u kom je bilo 15 tona banana.

Zaplenjena droga
Zaplenjena drogafoto: Grčka policija

Kako dalje navodi naš dobro obavešten izvor, kriminalna grupa na čelu sa osumnjičenim Živkom detaljno je preko Skaj aplikacije razrađivala plan transporta "robe" i nekoliko puta menjala dogovor u cilju što bolje logistike.

- Navodno, Milan B. je najviše komunicirao sa Milom koji su se nekoliko puta i sastajali u Solunu. Plan je navodno, bio da Milan B. uđe u luku zajedno sa Milom radi preuzimanja droge koja je bila spakovana u velikim torbama, ali je taj plan promenjen pa je jedan od osumnjičenih to uradio umesto njega - kaže izvor i dodaje:

- Mila je navodno, pripadniku klana kog je uvela u solunsku luku i kome je pokazala tovar dala papirić koji je on morao da odnese u štek stan i preko Skaj aplikacije da joj pošalje sliku novca koji treba da joj se isplati za dogovoreni transport zajedno sa tim papirićem.

Iza ogledala

Naš izvor dodaje da je Mila kordinisala akcijom vađenja kokaina iz kontejnera koji je bio sakriven u šupljinama iza ogledala.

- Mila je sa osumnjičenim Sašom S. ušla u luku gde su sačinili niz fotografija kontejnera u kome se nalazi "roba" koje su potom poslali preko Skaja. Grupa je navodno, čekala da im Mila javi kada je pogodan trenutak da se istovari kokain. Droga je nekoliko dana bila u kontejneru jer se misterioznoj Mili promenila smena na poslu, a u tom periodu bili su i neradni dani, a zahvatio ih je i vikend, pa tovarni deo luke nije radio - kaže sagovornik i dodaje:

- Plan je bio da firma čiji je kontejner sa bananama prvo istovari svoju robu, a tek nakon toga da oni preuzmu drogu. Mila je uz pomoć šefa luke u Solunu navodno, izvadila pakete sa kokainom iz kontejenera i fotografije "robe" poslala pripadnicima klana, a zatim su Milan B. i ona jednom drugom međusobno čestitali dobar posao.

KOKAIN PAKOVALI U CRNE TORBE I ČUVALI U ŠTEK STANU U SOLUNU, ALI IH JE POLICIJA LOCIRALA I UHAPSILA PRE NEGO ŠTO SU PROMENILI LOKACIJU
KOKAIN PAKOVALI U CRNE TORBE I ČUVALI U ŠTEK STANU U SOLUNU, ALI IH JE POLICIJA LOCIRALA I UHAPSILA PRE NEGO ŠTO SU PROMENILI LOKACIJUfoto: Grčka policija

Crne torbe

Prema navodima Kurirog izvora, droga je tada spakovana u 14 velikih crnih torbi u kojoj je u svakoj od njih bilo 20 pakovanja kokaina.

- Sumnja se da se tovar kokaina vozio u dve velike ture iznajmljenim kombijem do štek stana u Solunu gde se droga krila do sledeće lokacije. Navodno, na paketima droge bile su oznake, a najkvalitetnija "roba" bila je označena "CR" i "7#", što je zaštitini znak fudbalera Kristijana Ronalda, dok su sve ostale oznake na kokainu bile nešto lošijeg kvaliteta. Osumnjičeni Milan B. je slikao te oznake i slao preko Skaja ostalim članovima grupe - navodi izvor.

Hapšenja i 2021.

Pre dve godine zaplenjeno 324 kilograma droge

- Osumnjičeni Milan B., Saša S., grčki državljanin i Albanac bili su u šteku kada je policija upala u stan u januaru 2021. Njih trojica su uhapšena dok je Saša S. navodno, prilikom hapšenja iskočio kroz prozor sa šestog sprata na prvi i pobegao. Prilikom pada sa visine od 10 metara se povredio, ali je uspeo da javi svojim jatacima preko Skaj aplikacije da je došlo do hapšenja - kaže izvor i dodaje da je Milan B. tada kod sebe imao lažna hrvatska dokumenta na ime Zoran Vučković.

Zaplena
Zaplenafoto: Grčka policija

- Živko i ostali članovi grupe odmah su reagovali i obezbedili mu drugu lokaciju u Grčkoj, a navodno su mu pružili i lekarsku pomoć s obzirom da se povredio prilikom bekstva. U štek stanu 29. januara 2021. nađeno je 280 paketa kokaina u kojima je bilo 324 kilograma droge.

Istraga

Ćelija Balkanskog kartela

Istražitelji, podsetimo, pretpostavljaju da je ova grupa jedna od ćelija Balkanskog kartela, koji je u poslednje vreme u fokusu stranih istražitelja.

Zoran Jakšić
Zoran Jakšićfoto: Profimedia

- Ova šestočlana grupa uhapšena je zbog krivičnih dela koja su, kako se sumnja, činili tokom 2020.Publish and Update Time i 2021, a sve tako što su međunarodne službe dešifrovale Skaj aplikaciju preko koje su komunicirali i ugovarali tovare robe i rute. Upravo je "razbijanje" Skaja otikriveno da je i Zoran Jakšić, vođa klana Amerika koji se godinama nalazi u zatvoru u Peruu i dalje jedan od glavnih ljudi za krijumkčarenje kokaina, kao i bitna karika u Balkanskom kartelu - objašnjavaju nam izvori.

Bonus video:

01:38

18% DROGE KOJA CIRKULIŠE SRBIJOM JE KOKAIN, A MI NEMAMO ZAPLENE! Nikolić tvrdi: Zarađuju milijarde i korumpiraju policiju

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.