BIVŠI FUDBALER I NARKO-BOS VEĆ ROBIJAO U ŠPANIJI: Ovo su ŠOKANTNI DETALJI o životu UHAPŠENOG Živka Bakića!
Živko Bakić, Foto: MUP Srbije, printscreen/elconfidencial

dosije

BIVŠI FUDBALER I NARKO-BOS VEĆ ROBIJAO U ŠPANIJI: Ovo su ŠOKANTNI DETALJI o životu UHAPŠENOG Živka Bakića!

španska policija uhapsila je Bakića 2014. godine sa grupom muškaraca zbog sumnje da su trgovali drogom

Objavljeno:

Živko Bakić (40), kog su istražitelji označili kao vođu šestočlane kriminalne grupe uhapšene pre dva dana u Beogradu zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Grčku, bivši je perspektivni fudbaler Crvene zvezde.

Šestorica muškaraca iz Srbije su, da podsetimo, uhapšena u četvrtak u velikoj međunarodnoj akciji i to zbog šverca kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, tačnije iz Ekvadora, u zemlje Evrope, a 324 kilograma kokaina zaplenjeno im je u Solunu u Grčkoj u septembru 2021. godine.

- Bakić je krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih bio perspektivan fudbaler, igrao je desnog beka u Crvenoj zvezdi. Iako su mu progrozirali blistavu karijeru, on se okrenuo drugim poslovima - kaže izvor Kurira.

Bakić je, prema rečima našeg izvora, posle fudbalske karijere i tragične smrti brata početkom dvehiljaditih počeo da živi u inostranstvu, a najviše vremena proveo je u Španiji. Jedno vreme živeo je i na Ibici.

- Brat mu je poginuo kad je imao samo 18 godina u saobraćajnoj nesreći u Beogradu, i ta smrt ga je mnogo pogodila. On je jedan period svog života bio posvetio istražujući smrt brata. Unajmio je bio i privatnog detektiva, jer je smatrao da njegov brat nije nastradao u "običnoj" saobraćajnoj nesreći - kaže sagovornik Kurira.

Živko Bakić
Živko Bakićfoto: PRINTSCREEN/ELCONFIDENCIAL

On dodaje da i da je Bakić, posle tog tragičnog događaja koji je obeležio njegov život napustio fudbal i počeo da živi na Ibici, gde je, prema rečima njegovog advokata iz Španije koji je ranije govorio za tamošnje medije, razvio biznis prodaje i izdavanja nekretnina turstima.

Međutim, španska policija uhapsila je Bakića 2014. godine sa grupom muškaraca zbog sumnje da su trgovali drogom.

- On se tada bavio iznajmljivanjem smeštaja turistima u Španiji i to je bio njegov zvaničan posao, ali je sa grupom prijatelja pao zbog droge i tamo je u zatvoru proveo više od dve godine - kaže naš izvor upoznat sa slučajem. Prema njegovim rečima, pretpostavlja se da se Bakić u španskom zatvoru povezao sa ozbiljnim trgovcima droge, te da je po izlasku "razvio biznis".

- Navodno, pošto je ojačao svoje veze u kriminalnom svetu, počeo je da organizuje šverc kokaina iz Južne Amerike u evropske luke. U Beogradu je uhapšen sa petoricom muškaraca, koji se sumnjiče da su mu saradnici - kaže izvor.

Istražitelji pretpostavljaju da je Bakićeva grupa jedna od ćelija Balkanskog kartela....

Pančevačka grupa

Organizovali prostituciju

Sa Živkom Bakićem uhapšeno je još pet muškaraca sa kriminalnom prošlošću, a proverava se da li su pojedini imali veze s pančevačkom kriminalnom grupom koja je ranije hapšena zbog organizovanja prostitucije. Inače, kao deo pančevačke grupe 2005. je hapšen i Dimče Kimov, čije se ime spominjalo i na suđenju Belivukovom klanu. Osim Bakića uhapšeni su M. A. (46), P. N. (42), Š. S. (37), S. S. (35) i M. S. (49) koji je, prema nepotvrđenim informacijama, bio deo pančevačke grupe. Osumnjičeni su uhapšeni na različitim lokacijama upravo u Pančevu i Beogradu, a na snimku sa hapšenja prikazan je sav luksuz u kom su uživali.

- Zaplenjen je keš, ali i platne kartice. Osumnjičeni su uhapšeni u vilama, a jedna je sa bazenom. Zaplenjeni su i satovi "roleks" i "Filip Patek", kao i automobili BMW, "audi", "volvo" i "mercedes" - kaže izvor.

Skaj

Ova šestočlana grupa uhapšena je zbog krivičnih dela koja su, kako se sumnja, činili tokom 2020. i 2021, a sve tako što su međunarodne službe dešifrovale Skaj aplikacu preko koja su komunicirali i ugavarali tovare robe, odnosno kokaina, a nejverovatnije i rute.

Kako saznajemo, hapšenju pripadnika Balkanskog kartela u poslednje vreme pomoglo je upravo dešifrovanje poruka sa Skaja, aplikacije koju su kriminalci ranije masovno koristili.

Bonus video:

01:34

VELIKA AKCIJA U BEOGRADU, PALA NARKO-GRUPA: Srbi švercovali drogu iz Južne Amerike, brodovima transportovali 324 kg KOKAINA

(Espreso/Kurir.rs / Ekipa Kurira


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.