ŽENA ZVICEROVOG ROĐAKA BIĆE DANAS NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Telo prve žrtve SPALJENO JE na NJENOM PLACU
Goran Mihajlović, veljko Belivuk, Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović MONDO, Nestali Srbija

saopšteno je

ŽENA ZVICEROVOG ROĐAKA BIĆE DANAS NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Telo prve žrtve SPALJENO JE na NJENOM PLACU

Ona je u tužilaštvu rekla da nema saznanja o ubistvu i da je za to saznala kada je na njena vrata pokucala policija

Objavljeno:

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu nastavlja se danas, a svedočiće Aleksandra Živković, vlasnica placa u Surduku na kom je zapaljeno telo prve žrtve klana Gorana Mihajlovića i bivša supruga Radoja Živkovića, rođaka vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, kome se sudi za ubistvo vođe suprotsavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Ona je u tužilaštvu rekla da nema saznanja o ubistvu i da je za to saznala kada je na njena vrata pokucala policija.

- Došli su da pretresu kuću, rekli su mi šta se dešava i kada se sve završilo rekli su mi da su na nekoj litici pronašli neke gume i neku belu koskicu. Pitali su ko tamo živi i za ključ od kuće. Rekla sam da moj tata poslednjih godinu i po dana živi tamo, a da u aprilu 2019. niko tamo nije živeo. Kuća se koristila vikendom, ali ju je više koristio moj tata kom je lepše bilo tamo, na vazduhu. Postoji i da jedna stara kuća koju koristimo i, koliko sam razumela, policija je tu staru kuću više gledala. To nije ni šupa, ni kuća, nego stara kuća gde nama stoje stvari za plac, alatke i za decu kola. Ključ za tu kuću ne postoji, nego je onako otvorena - ispričala je.

Ona je objasnila da plac nije ograđen, da samo sa strane puta postoji neka ograda, a da ih od komšija pored "ne deli ništa, nego znaju šta je čije". Takođe, istakla je da je sa druge strane reka i da je neki čovek napravio neku svoju ogradu jer je kupio plac pored, ali da ona tu ranije nije bila.

- Kada je policija vršila pretres, ja sam bila u kući na placu, nisam videla ostatke guma. Plac se završava liticom i onda je neka padina, visoko je - dodala je.

Kako je rekla, njen bivši muž poseduje ključ od kuće od pre, dok su bili zajedno, zatim njen otac i radnik sa sela koji čuva kuću i njen brat od strica koji nikad ne koristi kuću i tamo je vrlo retko odlazio.

- Moj bivši suprug se zove Radoje Živković, podnela sam zahtev za razvod braka u decembru 2015. godine i nemam kontakt s njim - rekla je.

Ona sa Živkovićem nije mogla sudski da se razvede jer je bio u bekstvu.

Zasad nije poznato da li je Radoje Živković, kao pripadnik kavačkog klana bio u bilo kakvoj vezi sa tim što su Belivuk, Miljković i njihov klan baš plac njegove supruge odabrali za spaljivanje tela.

Miljković je ranije priznao da poznaje Živkovića, ali je istakao da to nije nikakav dokaz da on u ikakvoj vezi sa ubistvom Mihajlovića.

Spalili telo prve žrtve

Goran Mihajlović otrovan je u skrivenoj prostoriji kuće u Ritopeku, a potom je okrivljenom saradniku Nikoli Spasojeviću, koji je sklopio nagodbu sa tužilaštvom i dobio manju kaznu u zamenu za informacije, rečeno da doveze kamion sa peskom. Telo su umotali u najon i preneli u tovarni deo kamiona, prekrili peskom i odvezli na plac kuće u Surduku.

Tamo su napravili lomaču od starih automobilskih guma, koju su polili benzinom i zapalili, te tako spalili telo. Kako je navedneo u optužnici, Belivuk je nakon spaljivanja delove tela koji nisu izgoreli usitnio macolom, a nakon toga su usitnjeni delovi tela skupljeni u džak koji je bačen sa neosvetljenog Pupinovog mosta u večernjim satima.

Supruga Zvicerovog rođaka

Svedok Aleksanra Živković supruga je Radoja Živkovića Žutog, rođaka vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Radoje Živković
Radoje Živkovićfoto: MUP

Radoje Živković je uhapšen zbog likvidacije vođe suparničkog škaljarskog klana Jovana Vukotića u Istanbulu koja se dogodila početkom septembra.

Suđenje za likvidaciju počelo je u aprilu, a Živković je rekao da nije ni u kakvoj vezi sa ubistvom.

- Nisam video dokaze protiv sebe u optužnici. Fotografije u optužnici ne pripadaju meni. U policijskoj stanici policija je tražila da otvorim telefon, ali nisam pristao. Nisam nikoga ubio. Ne znam ništa o tome, niti znam ko je umešan u ubistvo - izjavio je Radoje Živković, preneli su turski mediji, navodeći da su mere obezbeđenja oko suda bile velike, a da Živković čak nije ni doveden na ročište, već se na njega uključio putem video-linka.

Živkovićevo ime spominjano je u najsurovijim likvidacijama pripadnika škaljarskog klana. U direktnu vezu sa Veljom Nevoljom doveli su ga presretnuti razgovori sa aplikacije "Skaj" do kojih su došli istražni organi, a u kojima je dogovarao likvidaciju Mileta Radulovića Kapetana.

Radoje Živković je, prema nezvaničnim informacijama, organizator ubistva Milića Minje Šakovića u Budvi, ali i Gorana Vlaovića na hrvatskom ostrvu Pag. Takođe, Živković je na optužnici i zbog ubistva Nikole Stanišića 2020. godine.

Aleksandra Živković životno ugrožena?

Na Aleksandru Živković je pre oko tri godine automobilom naleteo muškarac za kog je njen suprug navodno posumnjao da je u vezi sa škaljarskim klanom.

Saobraćajka se dogodila u blizini Autokomande, blizu stana u kom je živela. Prema pisanju medija, Živković, koji u to vreme već nije dolazio u Srbiju, shvatio je to kao pretnju i navodno je porodicu odmah preselio na drugu lokaciju.

Aleksandra je navodno, zbog bezbednosti, često menjala automobile.

Kako je ranije pisao Kurir, njene komšije su rekle da je viđaju da se prekrsti svaki put kada treba da izađe iz automobila, da često menja brojeve telefona, kao i da je u strahu da je neko prati.

Bonus video: Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.