ONI SU DEČAKU (9) SKOČILI U POMOĆ! Novi detalji drame u Kragujevcu, oglasio se i direktor škole
Hitna pomoć / Ilustracija, Foto: RINA

DRAMA

ONI SU DEČAKU (9) SKOČILI U POMOĆ! Novi detalji drame u Kragujevcu, oglasio se i direktor škole

Dete je bilo blago dezorijentisano, uspelo je malo nešto da progovori

Objavljeno: 13:43h

Detetu (10) koje je juče primljeno u kragujevačku Hitnu pomoć nakon što je palo u nesvest pomogla su tri učenika osnovne škole koju pohađa i slučajni prolaznik da dođe do škole, tvrdi direktor te ustanove Nenad Milovanović. Jedan od učenika je, kako navodi, prepoznao da detetu nije dobro, pa su zamolili prolaznika da im pomogne da ga zajedno dovedu do škole.

Sve se, kako kaže, odigravalo juče na početku popodnevne smene, oko 14 časova.

Na lice mesta su, kako kaže, bili dežurni nastavnik, školski policajac i pomoćni radnici "koji su primili dete i pozvali Hitnu pomoć". Odmah su, prema njegovim rečima, pozvali i detetovu učiteljicu i majku koja je odmah otišla u Hitnu pomoć.

"Dete bilo blago dezorjentisano"

- Dete je bilo blago dezorijentisano, uspelo je malo nešto da progovori. Učiteljica je otišla kolima Hitne pomoći u Klinički centar na pedijatriju, a u međuvremenu su se čuli sa majkom dok nije došla - ispričao je Milovanović za "Blic".

Kako dalje priča, dete je ostalo na intenzivnoj nezi, a učiteljica se vratila u školu. Ostalo je na tome da ukoliko dobije neku informaciju od majke, da javi Milovanoviću.

"Popio tabletu za odvikavanje od droge"

Sledeće jutro Milovanovića je učiteljica, prema njegovima rečima, obavestila da je majka kontaktirala i kazala da je dete dobro, a da je ona bila u policiji da da izjavu.

Ono što je majka kazala učiteljici, kako kaže Milovanović, je da je "dete popilo tabletu za odvikavanje od droge".

- To je ono što je meni kazala učiteljica, a njoj rekla majka deteta. Ne znam da li je to tačno ili ne, ali je rečeno da je to nalaz iz bolnice - kazao je Milovanović.

Direktor tvrdi da se događaj nije odigrao u okolini škole

Milovanović tvrdi i da "nije tačno da je detetu data bombona ispred škole" i dodaje da mu je pozlilo na putu od kuće do škole, ali se saznaje da je dete juče bilo u školi, a da mu je pozlilo nedaleko od škole, kada je krenulo ka kući.

- Na društvenim mrežama se pojavila informacija da je detetu data bombona, nije tačno da je data ispred škole. Gde je dete popilo i šta je bilo će da utvrdi policija - kazao je Milovanović za "Blic".

Naglasio je da je o toj informaciji sa društvenih mreža obavestio rukovodioca školske Uprave i predstavnike policijske Uprave.

Dete je van životne opasnosti

Iz Univerzitetsko kliničkog centra Kragujevac kazali su da je dete van životne opasnosti, ali da ne mogu da saopšte više detalja od onih zvaničnih.

- Dete je na lečenju kod nas u Klinici za pedijatriju u jedinici intenzivne nege, stabilnih vitalnih parametara - kazala je PR te ustanove Vanja Đorđević.

Naglasila je da je dete van životne opasnosti i da je trenutno to najbitnije.

Bonus video:

01:08

DROGA SE ORGANIZOVANO ISPORUČUJE VOJNICIMA NA FRONTU! Zorić: Video sam da su OVO koristili naši neprijatelji da ne bi OSEĆALI BOL

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.