OVO SU BRAT I SESTRA KOJI SU POVREĐENI U STRAŠNOJ EKSPLOZIJI U SMEDEREVU: Đorđe pokušao da ih raznese eksplozivom
Povređeni brat i sestra, Foto: Printscreen/Društvene mreže

detalji jezivog događaja

OVO SU BRAT I SESTRA KOJI SU POVREĐENI U STRAŠNOJ EKSPLOZIJI U SMEDEREVU: Đorđe pokušao da ih raznese eksplozivom

U stanu u kojem se sinoć oko 20.35 časova dogodila eksplozija, prema našim informacijama, živeli su otac Aleksandar P. (63), njegov sin Nikola P. (27), Miljana P. (24) i njeno maloletno dete.

Objavljeno:

Eksploziju je prouzrokovao muškarac, Đorđe A. (56) inače vlasnik stana aktivirao više kilograma eksploziva nakon svađe sa četvoročlanom porodicom, jer mu nisu plaćali kiriju.

Mladić će ostati bez vida

Dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo, oglasio se za Kurir odmah nakon eksplozije te izjavio da su povređeni brat i sestra odmah po nesreći zbrinuti kod njih, a da je potom muškarac transportovan u Urgentni centar Beograd.

Nikola P. je zadobio povrede teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid.

- Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid - navodi dr Smiljanić za Kurir.

Kako saznajemo, Đorđe je živeo na drugoj adresi, a od 2000. godine je razveden i nema dece.

Devojka, Miljana P. (24) ima višestruke posekotine na telu.

1 / 3 Foto: Printscreen/Društvene mreže

Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom - navodi dr Smiljanić.

Razneo se sa više kilograma eksploziva

Podsetimo, sinoć se, oko 20.35 časova, u centru Smedereva, dogodila eksplozija kada se, prema prvim nezvaničnim informacijama, muškarac Đ. A. (57) razneo sa više kilograma eksploziva.

Na licu mesta nastradao je Đ. A. čiji su delovi tela bili razbacani po ulici, a dvoje mladih, brat i sestra, zadobili su teške povrede. Mladić (25) je u eksploziji zadobio teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid. Devojka (22) ima višestruke posekotine na telu.

Eksplozija se dogodila na petom spratu zgrade, a od jačine eksplozije izbijena su sva vrata su zgradi, a ceo peti sprat potpuno je uništen. Scene ispred zgrade su stravične, a u odvojenoj vesti pogledajte kako izgleda zgrada jutro nakon eksplozije.

Prema našim informacijama, muškarac Đ. A. je aktivirao eksploziv jer se sa stanarima posvađao oko kirije, a detaljnije o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Bonus video:

01:02

Aleksandar Kojšor stanar zgrade u Smederevu gde je bila eksplozija

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.