POZNATO KO JE STRADAO U EKSPOLOZIJI U SMEDEREVU: Posvađao se zbog kirije sa podstanarima pa akrivirao EKSPLOZIV?
Eksplozija u Smederevu, Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

detalji tragedije

POZNATO KO JE STRADAO U EKSPOLOZIJI U SMEDEREVU: Posvađao se zbog kirije sa podstanarima pa akrivirao EKSPLOZIV?

Stanari zgrade rekli su da su svi stanovi u zgradi, kojih ima oko 25, pretrpeli veliku materijalnu štetu

Objavljeno:

Eksploziv u strambenoj zgradi u Smederevu aktivirao je Đorđe A. (56), programer i vlasnik stana u kojem je četvoročlana porodica živela kao podstanari.

Kako se nezvanično saznaje, Đorđe A. je aktivirao je eksploziv nakon kraće rasprave sa stanarima koji su taj stan iznajmljivali. Navodno, razlog za svađu je bila neplaćena kirija. Vlasnik stana je pokušao da uđe stan, ali mu stanari nisu dozvolili. Nakon toga je pokušao da ubaci bombu u stan. On se razneo, dok su dve osobe povređene.

Dete nije bilo u stanu

U stanu u kome se dogodila eksplozija živeli su otac Aleksandar P. (63), sin Nikola P. (27), Miljana P. (24) i maloletno dete.

- Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid - navodi dr Smiljanić za Kurir.

Stan u kojem je došlo do eksplozije
Stan u kojem je došlo do eksplozijefoto: Instagram

Miljana P. dobila je lakše povrede, odnosno posekotine na licu.

Eksplozija odjeknula u svim delovima grada

Podsećamo, u eksploziji koja se sinoć oko 20.30 dogodila u zgradi u Ulici slobode u centru Smedereva, jedna osoba je stradala, a dve su povređene. Do eksplozije je došlo na trećem spratu zgrade koji je uništen, kao još dva sprata. Prema rečima stanara, svih 25 stanova u zgradi pretrpeli veliku materijalnu štetu. Oko zgrade i u okolnim ulicama su delovi nameštaja, stolarije, stakla

Koliko je bila jaka eksplozija govori i to da se zvuk detonacije čuo i u udaljenim delovima grada. Pojedini korisnici društvenih mreža tvrde da se eksplozija navodno čula i do "nekoliko kilometara dalje".

Stanari zgrade rekli su da su svi stanovi u zgradi, kojih ima oko 25, pretrpeli veliku materijalnu štetu. Oko zgrade i u okolnim ulicama su delovi nameštaja, stolarije, stakla.

- To je bila katastrofa. Jedva smo uspeli da pobegnemo. U stanu su mi razvaljena ulazna vrata, popucali su mi prozori i staklo u kuhinji - rekao je jedan o komšija koji se u trenutku eksplozije nalazio ispred zgrade.

Bonus video:

00:27

SMEDEREVO: U eksploziji zgrade poginula jedna, a povređene dve osobe

(Espreso / /Nova / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.