EMOTIVNO PISMO DRUGARICE DEVOJČICE UBIJENE U RIBNIKARU RAZARA DUŠU: Bol nakon MASAKRA na Vračaru NE JENJAVA!
Foto: Nemanja Nikolić

POTRESNO

EMOTIVNO PISMO DRUGARICE DEVOJČICE UBIJENE U RIBNIKARU RAZARA DUŠU: Bol nakon MASAKRA na Vračaru NE JENJAVA!

Na društvenoj platformi Fejsbuk majka ubijene devojčice podelila je potresno i pismo drugarice njene ćerke

Objavljeno: 10:47h

Bol nakon masakra na Vračaru koji se odigrao 3. maja ove godine kada je dečak (14) u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" usmrtio devet svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, ne jenjava.

Na društvenoj platformi Fejsbuk majka ubijene devojčice podelila je potresno i pismo drugarice njene ćerke.

Devojčica je u pismu opisala uspomene na svoju drugaricu i predočila na papir njena sadašnja osećanja.

1 / 12 Foto: Petar Aleksić

Pismo prenosimo u celosti:

"Jedna mala devojčica je odrzala lekciju odraslima o sećanju. Srce drago i prepametno:

Draga Ana, pišem ti ovo pismo iako znam da smo udaljene hiljade nebeskih milja. Duboko u sebi verujem da negde postojiš i da se upravo sada sećaš svih svojih drugara, pa i mene. Možda vidiš kako nas dve zajedno trčimo Krašićima sa celim vozićem dece, koja jure za tobom jer te obožavaju.

Vidim sve nas kako skačemo sa stena. Vidim vodu koja pršti i na suncu se presijava kao zvezdano nebo na kojem si ti sada. Čini mi se da zemlja i nebo mogu biti veoma blizu. Zato stalno mislim na tebe.

Sećam se naseg smeha dok veselo skacemo po obali i morskih ježića koje zajedno vadimo. Sećam se naših igračkica…..Jednu od njih sad držim u ruci. To je sova "ušara" koju si mi izvukla iz staklene kutije, jer ja nikako nisam mogla da je "upecam". Neću zaboraviti naš zagrljaj i veselo poskakivanje kad si uspela da ostvariš moju zelju.

Nisam stigla da ti kažem da mi je ta sovica posluzila kao rekvizit na času biologije kad sam predavala lekciju o adaptacijama sove "ušare". Nisam ti rekla ni da sa tom sivom mekanom sovicom spavam svake noći. Ona me je podsećala na leto, miris mora i tvoje prisustvo.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vračar
foto: Nemanja Nikolić

Sada više nije tako. Pitam mudru sovu da mi objasni zašto se svet preokrenuo. Ona samo gleda u mene svojim velikim očima, isto kao i moji roditelji kada im postavim to pitanje.

Želim da te se sećam kao i prošle godine u ovo vreme kada sam mislila da ćemo se sresti na moru. Ne znam koliko dugo mogu zavaravati sebe, ali tako mi je mnogo lakše.

Nadam se da te je plavo nebo zagrilo kao nekada plavo more. Neću te zaboraviti. Bićeš uvek moja nebeska drugarica sa kojom se smejem i gledam zalazak sunca u Boki. Kada nestane i poslednji zrak svetlosti, reći ću ti: "Lepo spavaj!"

Volim te!"

Bonus video:

00:38

Vozila policije i hitne pomoći ispred škole na Vračaru u kojoj je bila pucnjava

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.