CARINICI MU PRIŠLI, A ON REKAO DA NEMA NIŠTA DA PRIJAVI: Čim su otvorili KOMBI imali su šta i da ZATEKNU... (FOTO)
Foto: Carina info

KRIJMČARENJE

CARINICI MU PRIŠLI, A ON REKAO DA NEMA NIŠTA DA PRIJAVI: Čim su otvorili KOMBI imali su šta i da ZATEKNU... (FOTO)

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da ima par kutija nekih krema za koje ne poseduje nikakvu dokumentaciju

Objavljeno:

Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Bezdan sprečili da u zemlju uđe 25 kutija krijumčarenog nikotinskog proizvoda, popularnog snusa, dok je ukupna vrednost prekršaja procenjena na preko 3 miliona dinara. Slučaj je otkriven kada se sat vremena iza ponoći za ulaznu carinsku kontrolu prijavio domaći državljanin upravljajući kombijem marke ''pežo bokser'' kojim je šlepao pokvareno teretno vozilo na auto-prikolici.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da ima par kutija nekih krema za koje ne poseduje nikakvu dokumentaciju.

Carina
foto: Carina info

Međutim, ubrzo je tokom detaljne kontrole utvrđeno da nije reč o kremama, već o 25 kutija nikotinskog proizvoda – snus koje su se većim delom nalazile u tovarnom delu kombija, dok su neke bile sakrivene iznad kabine, u prostoru za spavanje, pokvarenog vozila koje je šlepano na prikolici.

Reč je o nikotinskim kesicama za žvakanje, koje su sve popularnije među mladima, jer su po ceni dostupnije a imaju sličan efekat kao korišćenje cigareta.

U skrivenom tovaru najviše je bilo snusa marke ''Velo Freeze 218mg'' čak 3.120 pakovanja, potom ''Velo Max Freeze'' 1.808 pakovanja, ''Velo Ice Cool 200mg'' 720 pakovanja, kao i 190 pakovanja ''Polar Ice Cold Strong'' i 120 pakovanja ''Velo Polar Mint''.

1 / 5 Foto: Carina info

Pošto vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je ona krijumčarena i ono je zadržano, čime se ukupna vrednost prekršaja popela na gotovo 3,2 miliona dinara.

Iako je vozač sve vreme tvrdio da nije znao šta je u kutijama i da je mislio da se radi o nekim kremama, to ga ne oslobađa odgovornosti, jer su vozači u obavezi da znaju šta prevoze pošto su za robu direktno odgovorni.

Bonus video:

05:22

EVO ŠTA JE SVE CARINA ZAPLENILA U PROTEKLOJ GODINI! Slobodan Tomić iz Uprave carina: Nalazili smo narkotike u PELENAMA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.