PUTNICA NA NIŠKOM AERODROMU POKUŠALA DA PROŠVERCUJE SKUPOCENI NAKIT: Kada su joj OTVORILI KOFER, usledio VEĆI ŠOK!
Nakit, Foto: UPRAVA CARINE

vrednost gotovo 2 miliona

PUTNICA NA NIŠKOM AERODROMU POKUŠALA DA PROŠVERCUJE SKUPOCENI NAKIT: Kada su joj OTVORILI KOFER, usledio VEĆI ŠOK!

Reč je o dragocenostima čija je vrednost procenjena na gotovo 2 miliona dinara

Objavljeno:

Carinici su, u saradnji sa policijom na aerodromu ''Konstantin Veliki'' u Nišu, osujetili pokušaj jedne putnice da prokrijumčari neprijavljene dragocenosti kako u ličnom prtljagu, tako i ispod marame i u pojasu oko tela.

Slučaj je otkriven tokom kontrole putnika koji su čekali let ka Bazelu (Švajcarska), kada je 61-godišnja putnica na pitanje carinika izjavila da sem ličnih stvari nema ništa da prijavi.

Međutim, detaljnom kontrolom njenog ličnog prtljaga otkriveno je da se u njemu nalazi mnoštvo neprijavljenih dragocenosti od zlata i jedan ručni časovnik marke ''Rolex''.

Zbog toga je usledio i lični pretres, kada je utvrđeno da je putnica deo dukata i nakita sakrila i na sebi. Deo zlatnog nakita je bio uvijen u papirne maramice i ženske najlon čarape, pa potom pričvršćen maramom stajao na glavi putnice, dok je drugi deo na isti način spakovan i sakriven u pojasu koji joj je bio obavijen oko tela.

Zaplena
Zaplenafoto: UPRAVA CARINE

Ukupno je otkriven 21 zlatni prsten, 10 dukata sa okvirom i priveskom za kopčanje, par zlatnih minđuša, dve zlatne narukvice sa ugrađenim poludragim kamenjem, kao i jedan ručni časovnik marke ''Rolex'' model ''Oyster Perpetual Datejust''.

Reč je o dragocenostima čija je vrednost procenjena na gotovo 2 miliona dinara, a njihova sudbina biće poznata nakon okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Iako carinska služba stalno apeluje na putnike da dragocenosti ne kriju, već da ih prijave prilikom prelaska granice, pojedini i dalje ne poštuju propise i tako sebe dovode u neprijatnu situaciju da se nađu u prekršaju čime rizikuju da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Bonus video:

01:11

ZAPLENA PLUTAJUĆEG KOKAINA VREDNOG 400 MILIONA EVRA! Italijanska policija presrela ogroman narko tovar

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.