NOVI DETALJI O ŽIVOTU NESREĆNO NASTRADALOG PILOTA KOD BATAJNICE: Evo gde je radio POLA VEKA
Preminuli pilot, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE*/TANGO SIX

TRAGEDIJA

NOVI DETALJI O ŽIVOTU NESREĆNO NASTRADALOG PILOTA KOD BATAJNICE: Evo gde je radio POLA VEKA

Istraga će pokazati kako je tačno došlo do nesreće

Objavljeno:

Pilot A. A, koji je nastradao u četvrtak u teškoj nesreći kada je pao manji avion kod Batajnice, duži niz godina živeo je u Švedskoj, gde je imao porodični biznis koji je vodio sa svojim sinom. Stradali pilot imao je firmu i u Beogradu koja se bavila proizvodnjom letelica, a istraga će pokazati kako je tačno došlo do nesreće, odnosno šta je bio kvar.

Nesrećni pilot pao je juče oko podneva sa svojom letelicom „Esqual VM-1C“, nedaleko od aerodroma „13. maj“ na sred kukuruznog polja. Na mesto nesreće odmah je izašlo nekoliko patrola policije, Hitne pomoći i vatrogasaca, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog čoveka.

Nastradali pilot, prema rečima porodice, živeo je i u Srbiji i u Švedskoj, i u toj skandinavskoj vodio biznis.

„Mi smo porodična firma koja se specijalizovala za obradu i sečenje, radimo sa svim vrstama materijala od nerđajućeg čelika do raznih vrsta plastike. Ako vam je potrebna pomoć oko struganja, glodanja, savijanja, sečenja i zavarivanja kontaktirajte nas za besplatnu ponudu“, napisano je na zvaničnoj stranici.

Navodi se i da je porodična firma počela sa radom 1975. godine, dok je 1995. podignuta sadašnja fabrika u Alingsosu i da raspolaže sa 1000 kvadratnih metara raznih mašina, a takođe vrše izradu i prozvodnju prototipa.

Kako se može videti na Fejsbuk profilu, nesrećni čovek bio je veliki zaljubljenik u male letelice.

Na fotografijama koje je delio može se videti da je Arsić uvek sa osmehom bio u avionima, kao i da je posećivao razne skupove i leteo u paru.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Pored firme u Švedskoj, nesrećni pilot bio je vlasnik firme „Arsi Aviation“ koja se nalazi u Višnjici i koja se bavila prozvodnjom malih letelica.

Jedna od njih je i ultralaki avion „Esqual VM-1C“, sa kojim je pao.

Prema dosadašnjim informacijama, pilot je u toku leta sve vreme bio u komunikaciji sa aerodromom, a onda je javio da ima određeni kvar u avionu i da mu ne rade kontrole, nakon čega je izgubljen kontakt sa njim. Helikopterska jedinica MUP odmah je izašla na mesto nesreće i locirala letelicu.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Prizor koji je zatekla ekipa portala Nova u kukuruzištu u blizini Petlje Batajnica bio je stravičan. Pripadnici policije odmah su došli do olupine, kao i ekipa Hitne pomoći, sa aviona je otpalo jedno krilo, dok je ostatak izgoreo u velikom požaru od kog se dim širio po njivi.

Delovi aviona bili su rasuti svuda na mestu pada, a vatrogasci su se probijali kroz gusto posejano bilje kako bi pokušali da spasu pilota, kojem nije bilo spasa.

Istraga će pokazati kako je tačno došlo do nesreće.

Bonus video:

01:29

NAČELNIK UDOVIČIĆ: Plašimo se, bolnice ponovo pune - VC Karaburma, Infektivna, Zemunska (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.