OGLASILA SE MAJKA UBIJENE NOE MILIVOJEV NAKON SASLUŠANJA UBICE: "Tužno sam i bolno"
Majka i Noa Milivojev, Foto: Facebook/ Boba Bata Milivojev, Društvene mreže, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić

reči kidaju dušu

OGLASILA SE MAJKA UBIJENE NOE MILIVOJEV NAKON SASLUŠANJA UBICE: "Tužno sam i bolno"

Za ovom devojkom, rodom iz Kovilja, tragalo se punih 18 dana

Objavljeno:

Skoro osam nedelja je prošlo od trenutka kada je trans devojka Noa Milivojev (18) mučki izgubila život. Noa je ubijena u junu u samom centru Beograda, a za njenu smrt osumnjičen je muškarac kojem je najviše verovala - njen partner O. D. (33).

Za ovom devojkom, rodom iz Kovilja, tragalo se punih 18 dana. Njen nestanak je prijavljen 17. juna kada se uputila ka svom dečku. Porodica i prijatelji neprekidno su tragali za njom, a u javnosti je, 18 dana kasnije, odjeknula vest o stravičnom ubistvu u centru Beograda.

Sada, nakon skoro dva meseca, majka i otac Noe, Boba i Bata Milivojev saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Još uvek nemamo nijednu novu informaciju - rekla je Boba, majka Noe nakon saslušanja.

Ona je potom otkrila i kako se sada oseća.

- Tužno sam i bolno... - rekla je ona kratko.

Noa Milivojev
foto: Printscreen/TikTok/Noa.diva, Kurir, Nemanja Nikolić

Boba je na društvenim mrežama objavila i potresnu poruku.

- Pogledaj me živote u oči, pogledaj me ako snage imaš. Pogledaj me pa mi reci, zašto sve što volim ti meni uzimaš...- napisano je u objavi.

"Boli me u grudima od muke"

Ona se ranije oglašavala za medije rečima da se "samo nada da će kazna koju dobije biti adekvatna".

- Po svemu sudeći, mislim da će taj čovek ubrzo biti osuđen. Samo se nadam i da će kazna koju dobije biti adekvatna, a to mislim na doživotnu. Sve ovo me iznova podseća na taj 6. jul kada sam saznala da mi je dete raskomadano. Boli me u grudima od muke, ali me strah da ću tog monstruma uskoro videti uživo samo dodatno uznemiri. Samo vidim svoje dete ispred sebe u kovčegu - rekla je Boba za Novu.

Ubio pa iskasapio

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno da stanuje u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio oštećenu Nou Milivojev.

Na osnovu saopštenja Tužilaštva zaključuje se da ubijena Noa i dalje ima pravni status muške osobe, jer je tužilaštvo u saopštenju formalno vodi kao muškarca.

Noa Milivojev, O.D.
foto: Kurir / Privatna arhiva

- To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je N.M, sa kojim je bio u emotivnoj vezi, došao kod njega u stan, osumnjičeni je ušao sa njim u verbalni i fizički sukob, te ga je najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova. Potom je te delove tela rasporedio u veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu PVC kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela pokojnog, odnosno svo njegovo tkivo i kosti i na taj način lakše se oslobodio tela i sakrio sve tragove - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U vlasništvu ima 3 firme, zbog noge koristio štaku

Kako smo ranije pisali, on je po zanimanju IT stručnjak i u vlasništvu ima tri firme za programiranje.

On je navodno pre nekoliko godina imao saobraćajnu nesreću u kojoj su mu teško povređene noge i zbog toga koristi štaku.

Noina majka: "On je tukao moju ćerku"

Majka Noe Milivojev oglasila se posle razgovora sa policajcima koji istražuju ubistvo njene ćerke i saopštila da je uhapšeni mladić ubio Nou "na najgori mogući način", posle čega je pokušao da se njenog tela otarasi "potapajući ga u kiselinu".

Noa Milivojev
foto: Nemanja Nikolić, Kurir, Društvene mreže

- Tužna srca vas obaveštavam... Ovo je užas za nas, veoma smo utučeni. Naša Noa je umrla u najgorim mukama. Još se ne zna pravi razlog zašto je (ubica) to uradio - poručila je Noina majka Boba Milivojev.

Ona je rekla da je Ognjen D. tukao njenu ćerku.

- On je tukao moju Nou, čupao ju je za kosu. A ona je bila dete koje ne bi mrava zgazila. Dobro dete, završila škole, nikom nikad naudila nije - rekla je majka ubijene Noe Milivojev za "Blic".

Majka joj slala poruke: "Molim te, neki znak"

Po prvi put od spoznaje da joj je dete ubijeno, Boba Milivojev ustupila je poruke portalu Nova koje je slala Noi uoči nestanka, a pre otkrivanja jezive istine.

"Ja znam da bi se ti meni uvek javio. Hoćeš od tuge da umrem?", pitala je zabrinuta majka, ali odgovora nije bilo.

Usledile su poruke i narednih dana.

"Ajde mi bar nešto napiši, umreću od tuge", kao i "Javi se mami, molim te", "Molim te, neki znak", neke su od poruka.

Bonus video:

00:12

Ubistvo transrodne osobe. Cara Lazara 11

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.