PREŽIVELI MASAKR U MLADENOVCU, A ONDA IH JE ZADESILA JEZIVA NESREĆA: Ovo je stanje mladića POVREĐENIH u UDESU!
Masakr u Mladenovcu, Foto: MUP, Petar Aleksić

tragedija

PREŽIVELI MASAKR U MLADENOVCU, A ONDA IH JE ZADESILA JEZIVA NESREĆA: Ovo je stanje mladića POVREĐENIH u UDESU!

Nikola M. je u teškom stanju, u komi je u Urgentnom centru u Beogradu, a Jovan R. je u smederevskoj bolnici i polomio je istu kost na ruci u koju ga je pre tri meseca pogodio metak i danas je operisan

Objavljeno:

Nikola M. (18) i Jovan R. (21) koji su preživeli pucnjavu 4. maja na Ravnom gaju u selu, za koju se sumnjiči Uroš Blažić, sinoć su imali težak saobraćajni udes na lokalnom putu između susednih sela Drugovac - Budljević, pišu Novosti.

Nikola M. je u teškom stanju, u komi je u Urgentnom centru u Beogradu, a Jovan R. je u smederevskoj bolnici i polomio je istu kost na ruci u koju ga je pre tri meseca pogodio metak i danas je operisan.

Pored njih dvojice u automobilu je povređen i njihov prijatelj iz sela Marko S. (20), student Više elektrotehničke u Požarevcu. On je srećom prema prvim pregledima samo dobro ugruvan, iako se u prvi mah mislilo da je polomio kuk.

Mladići su uveče sedeli u školskom dvorištu i družili se, a onda otišli do obližnjeg Drugovca. Tamo su bili neko vreme, krenuli su nazad kućama, kada je na izlazu iz Drugovca oko 22.30 časova automobil, koji je vozio Nikola M., udario u betonsku banderu.

Marko i Jovan su uspeli da izađu iz vozila, a Nikola je ostao unutra bez svesti. Markova majka Mihajla priča za Novosti da ih je sin pozvao telefonom i rekao:"Sleteli smo sa puta, dođite brzo, nije mi dobro".

- Stigli smo pre Hitne pomoći. Kola su se bila uvila skroz oko bandere. Marko je bio izašao kroz prozor i Jovan je bio napolju, a Nikola je sedeo bez svesti i krkljao. Nismo smeli da ga diramo, jer nismo znali kakve povrede ima. Bilo je strašno. Kad je došla Hitna, suprug i drugi ljudi su gurnuli kola da se oslobode vrata i izvukli su ga. Nikola nije disao i odmah su ga stavili na aparate i onu kragnu mu fiksirali. Sada je u Urgentnom centru, naprsla mu je karlica. U komi je, ali ne znamo da li ima povrede glave. Lekari su kazali da ne nema unutrašnje krvarenje. Molimo se sve vreme da bude dobro - priča Mihajla za Novosti.

Kako je Hitna imala mesta za dvoje oni su do bolnice u Smederevu prevezli Nikolu i Jovana, a Marka su odvezli roditelji.

- Marku su odmah uradili skener glave i rengenske snimke i kažu da nema nikakvih preloma, ali da je ugruvan. On leži, ne može da ustane i hoda. Kuk ga jako boli. Glava mu je isečena staklom. Nadamo se da će sve biti dobro. On i Jovan su u smederevskoj bolnici. Daće Bog da i Nikola bude dobro. Jaki su, mladi, snažni, nadamo se da će izgurati ove povrede i oporaviti se. Kad smo ih doveli, žena što čisti bolnicu je prepoznala Nikolu i Jovana, jer su tu lečeni posle 4. maja - kaže Mihajla.

Navodi da su Marko i Jovan danas bili u šok sobi, da su uplašeni i potreseni zbog nesreće. Nikola je u maju završio srednju školu za mesara, dok Jovan radi u pekari u Smederevu.

- Druže se svako veče, sva ta omladina iz sela - kaže Markova mama i dodaje da tu nemaju kafić pa odu do Drugovca, Budljevića...

- Nije im prvi put. Tamo imaju prijatelja, okupe se druže. Ne znam šta nas je ovo sve snašlo u Orašju. Jovan je u martu ove godine imao saobraćajni udes, ozbiljno je bio povređen i tek što je izvadio šipke iz nogu desio se i Ravni gaj. Srećom je preživeo i sad ovo. Valjda više neće imati tih nesreća - kaže Markova mama.

Najbliži teško povređenog Nikole M. su u velikom stresu i nisu imali snage da bilo šta kažu.

Otac Jovana R. je celu noć bio u bolnici. Njega je kako kaže Jovanova baka Milena, pozvao Marko i rekao za udes, pa je odmah otišao u bolnicu.

- Sedeli su u školskom i nešto im je došlo, pa su otišli u Drugovac. Tamo se skupe i druže. Jocu je u maju pet metaka pogodilo u stomak, u rebra, u ruku. U ruci još nosi šipku, a sad mu je pukla kost iznad nje. Sin kaže da mu se šipka iskrivila. A Nikola je bio izašao iz bolnice posle ranjavanja, lepo se oporavio i sad se ovo desilo. Kao da ih nešto tera. Kažu ovde da se Nikola, pre nego što je izašao iz kuće na školsko, pozdravio i izljubio sa majkom, ocem i babom. Baba kaže nikada me nije ljubio kad polazi - priča Jovanova baka za Novosti.

U selu kažu da je Nikola skoro dobio vozačku dozvolu. Put iz Drugovca na tom mestu gde su sleteli je malo uži, krivina je, a on nije imao baš iskustva.

Bonus video:

08:07

NASILJA JE UVEK BILO, U MLADENOVCU SU SE UBIJALI SVAKODNEVNO! Vladimir Đukanović upozorio: Deci stvarate komplekse AKO RADITE OVO

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.