"VIDEO SAM OKO MENE DRUGARE KAKO...": Jeziva SVEDOČENJA žrtava koje su PREŽIVELE MASAKR u Mladenovcu!
U.B., Foto: Nemanja Nikolić, Mup

svedočenje o ubici iz mladenovca

"VIDEO SAM OKO MENE DRUGARE KAKO...": Jeziva SVEDOČENJA žrtava koje su PREŽIVELE MASAKR u Mladenovcu!

Kako su do sada ispričali svi oštećeni, oni su U.B. poznavali iz viđenja, ali niko od žrtava sa njim nije bio preterano blizak

Objavljeno:

"Viknuo je da legnemo i da će sve da nas pobije, a onda su se čuli rafali", ovim rečima mladić koji je preživeo masakr u Mladenovcu, prepričava kobni trenutak u Malom Orašju, gde je U.B. (20) ubio šest osoba. Tokom dosadašnje istrage masakra ispitano je 55 svedoka, a među njima su preživele žrtve, meštani ovih mesta, kao i porodice žrtava.

Kako nezvanično saznaje Blic, za sada je završeno sa ispitivanjem svedoka. Takođe, završeno je i psihijatrijsko veštačenje U.B., koji je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici proveo mesec dana. Naloženo je i psihijatrijsko veštačenje R.B., oca ubice, kao i B. G. (19), brata od ujaka U.B.

Saslušani su svi ranjeni koji su preživeli masakr, kada im je zdravstveno stanje to omogućilo. Mladić koji je tog 4. maja uveče bio u Malom Orašju sa prijateljima, je do detalja opisao horor koji je preživeo.

"Viknuo je da svi legnu dole i da će da ih poubija"

On je ispričao da je prijatelj pozvao na druženje, te je otišao do spomenika u Malom Orašju oko 22 sata. Kako je rekao, tamo je bilo oko 15 ljudi, bila je zapaljena vatra i muzika.

- Oko 22.30 časova sam ugledao "mercedes", koji je došao iz pravca Dubone i parkirao se pored autobuskog stajališta. Ostalo je upaljeno vozilo, gledao sam u tom pravcu sve vreme, i video sam U.B. kako izlazi sa vozačevog mesta - ispričao je u svom iskazu mladić koji je upucan u noge.

Kako je on rekao, U.B. je nešto viknuo okupljenima, ali ga on isprva nije razumeo.

- Učinilo mi se da je rekao da legnu svi dole, da će da nas ubije. Stao je ispred vozila, stajao je tačno kod haube. Mislio sam da se šali, pa više nisam obraćao pažnju - rekao je mladić.

Ubica iz Mladenovca
Ubica iz Mladenovcafoto: EPA ANDREJ CUKIC, Printscreen/Društvene mreže

Ubrzo nakon toga, začuo je pucnje.

- Čuo sam rafale, odmah sam pao na zemlju, video sam kako moji drugari padaju jedni za drugima. Čuo sam da je ispalio jedan šaržer, a onda ga je zamenio za novi - otkrio je mladić.

On je zatim opisao da je video U.B. kako se približava i preskače deo sa žičanom ogradom, približavajući se delu kod spomenika, gde su svi bili.

- Čuo sam rafalnu paljbu sa pauzama. A onda sam čuo jaukanje i zapomaganje. Sve je trajalo par minuta, nakon čega je Uroš ušao u automobil i udaljio se - ispričao je u svom svedočenju.

On je opisao potresne scene koje je ugledao nakon što se U.B. udaljio, ka Duboni, gde je nastavio svoj krvavi pohod.

- Ustao sam i pogledao oko spomenika, video sam sve moje drugare kako leže i zapomažu, svuda je bila krv. Ubrzo je došla policija i ostali meštani, koji su čuli pucnjavu - ispričao je ovaj mladić.

Kako su do sada ispričali svi oštećeni, oni su U.B. poznavali iz viđenja, ali niko od žrtava sa njim nije bio preterano blizak. Neki od ranjenih su ispričali kako su ponekad sa njim igrali fudbal i to je sve.

Takođe, do sada niko nije ispričao da su sa U.B. bili u sukobu, niti su se pojavile bilo kakve informacije o tome.

Hladnokrvno ubijao, pa pokušao da se opravda

Podsetimo, svoj krvavi pir U.B. je započeo u selu Malo Orašje. On je, kako se sumnja, iz automatske puške i pištolja ubio M. M. (18), A. M. (18), N.M. (15), L. M. (20), N. S. (21) i P. M. (20) koji je kasnije podlegao povredama.

U.B. je nakon pucnjave u Malom Orašju seo u automobil i krenuo u selu Dubona koje se nalazi desetak kilometra južno od Orašja. Tamo je ubio policajca M., njegovu sestru K. i njihovog prijatelja D.

Mesto nesreće u Duboni
Mesto nesreće u Dubonifoto: Petar Aleksić

On je ispričao kako su meštani stvarali zaveru protiv njega.

- Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene - ispričao je U.B.

Ispričao je i kako su navodno meštani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je "kriminalac". On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.

Kako je ispričao, deca su ga ismevala jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je U.B., koji je ubio osmoro ljudi, a ranio 15.

Bonus video:

00:16

40 dana od maskra u Duboni kod Mladenovca

(Espreso / Blic, Sofija Bogosavljev)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.