DVA MESECA OD JEZIVOG MASAKRA U MALOM ORAŠJU I DUBONI: "Kalašnjikovim" ubio 9 mladih, a ranio 12 osoba
Dva meseca od masakra u Malom Orašju i Duboni, Foto: MUP, Petar Aleksić

strašno

DVA MESECA OD JEZIVOG MASAKRA U MALOM ORAŠJU I DUBONI: "Kalašnjikovim" ubio 9 mladih, a ranio 12 osoba

Samo dan nakon masovne pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar, u kojoj je ubijeno devetoro dece i radnik obezbeđenja, počele su da pristižu nove jezive vesti

Objavljeno:

Prošlo je dva meseca od brutalnog masakra koji se dogodio u okolini Mladenovca i Smedereva, kada je pomahnitali U. B. pucao po mladima koji su se okupljali na dva mesa u dva sela kako bi se družili i tom prilikom ubio 9, a ranio 12 osoba.

U večernjim satima 4. maja seosku tišini prekinuli su rafali. Niko nije mogao ni da pretpostavi na prvu šta se dogodilo, a onda su tragične vest zavile Malo Orašje i Dubonu u crno, ali i celu Srbiju.

Samo dan nakon masovne pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar, u kojoj je ubijeno devetoro dece i radnik obezbeđenja, počele su da pristižu nove jezive vesti, podjednako strašne i bolne. Uroš B. došao je do fudbalskog terena na kom se omladina iz Malog Orašja skupila da bi se družila i sa automatskom puškom stao ispred njih.

Mladenovac
foto: Petar Aleksić/Privatna arhiva

Kako su za portal Nova ispričali meštani, viknuo je „Lezite dole, sve ću da vas pobijem„, na šta su se oni nasmejali i pozvali ga da im se pridruži i da popije pivo. Tada je poče svoj krvavi pir u kom je ubio petoro mladih, a nekoliko njih ranio. Posle borbe od 50 dana, još jedan mladić iz ovog mesta preminuo je od posledica ranjavanja.

Odatle je svojim automobilom pobegao u svoju rodnu Dubonu, gde je ispred seoske škole uradio istu stvar. Okupljenima je naredio da legnu ili će ih pobiti, ali ga ni tu niko nije shvatio ozbiljno, tada je ponovo počeo da puca i ubio mladog policajca, njegovu sestru i njihovog prijatelja.

Nakon ovog mesta otišao je u Šepšin, gde je takođe pucao ali nije nikoga ubio. Odatle je kidnapovao taksistu u čijem je vozilu bila i jedna žena. Pobegao je put Kragujevca u vikendicu njegovog ujaka gde se krio narednih nekoliko sati dok nije lociran i uhapšen.

1 / 6 Foto: Petar Aleksić

Pored klupice u školskom dvorištu u Duboni urađen je mural za troje mladih koji su nastradali u krvavom piru pomahnitalog monstruma. Na mestu pucnjave u Malom Orašju, koje je bilo centar svih dešavanja među mladima, sada su položeni venci, a meštani pognute glave prolaze.

Ostaje večna rana za Srbiju i srpski narod, koji je potresen sa dve podjednako velike tragedije. Ovi događaji dokaz su da živimo u sistemu koji je truo, a nevina deca i ljudi glavom su platili bahatost pojedinaca u društvu i ostaju nam samo kao opomena da se ovakav horor nikada ne ponovi.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.