NAKON SMRTI DETETA (13) U BAČKOJ PALANCI SUSPENDOVANE TRI OSOBE! Oglasila se Elektrodistribucija Srbije
Dečak koji je stradao od strujnog udara, Foto: Printscreen/facebook

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE

NAKON SMRTI DETETA (13) U BAČKOJ PALANCI SUSPENDOVANE TRI OSOBE! Oglasila se Elektrodistribucija Srbije

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja

Objavljeno:

Elektrodistribucija Srbije saopštila je da su, nakon smrti trinaestogodišnjeg deteta od strujnog udara, suspendovana dva dispečera Pogona Bačka Palanka, kao i rukovodilac pogona.

Elektrodistribucija Srbije saopštila je povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M. T.

Istražni organi preduzimaju službene radnje

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M. M. – odgovornog lica za rukovođenje PogonomBačka Palanka, prenosi RTS.

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

"Ukazujemo da se na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke", navodi se u saopštenju EDS.

Još jednom ističemo da će nadležni državni organi tek po sprovođenju detaljne istrage utvrditi uzroke i sve okolnosti navedenog nesrećnog slučaja, poručuje Elektrodistribucija Srbije.

Bonus video:

02:32

Nišlija preživeo strujni udar

(Espreso/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.