DEDA I UNUK POGINULI NA ISTI NAČIN, U RAZMAKU OD 9 DANA: Oglasila se Elektrodistribucija Srbije nakon TRAGEDIJE
Foto: Printscreen/facebook

UŽAS U BAČKOJ PALANCI

DEDA I UNUK POGINULI NA ISTI NAČIN, U RAZMAKU OD 9 DANA: Oglasila se Elektrodistribucija Srbije nakon TRAGEDIJE

Trinaestogodišnji dečak, koji je nastradao u ponedeljak uveče od posledica strujnog udara u Bačkoj Palanci, druga je osoba koja je stradala na takav način

Objavljeno: 20:26h

Pre dečaka, koji je u ponedeljak stradao od strujnog udara u Bačkoj Palanci, na takav način je nekoliko dana ranije poginuo i njegov deda, pokušavajući da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu. Problem sa kablovima je nadležnima prijavljivan 27 puta, ali ih do tragedije niko nije uklonio. "Elektrodistribucija Srbije" saopštila je da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Trinaestogodišnji dečak, koji je nastradao u ponedeljak uveče od posledica strujnog udara u Bačkoj Palanci, druga je osoba koja je stradala na takav način.

Bačka Palanka
foto: Facebook

Kako RTS saznaje, komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem sa kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije, niko nije uklonio.

Na taj način je prethodno, 22. jula, pokušavajući da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu, poginuo i dečakov deda.

Elektrodistribucija: Državni organi utvrđuju činjenice i prikupljaju dokaze

Na pitanje o tom događaju oglasila se saopštenjem i "Elektrodistribucija Srbije".

-Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke - ističe "Elektrodistribucija Srbije".

U vezi sa tragičnim događajem, dodaje, nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi "Elektrodistribucija Srbije" Beograd nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Bonus video:

02:32

Nišlija preživeo strujni udar

(Espreso/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.