EVO KAKO DEČAK UBICA PROVODI VREME NA PSIHIJATRIJI: Čuvaju ga 24 sata dnevno, a zna se i KO GA VIĐA! (FOTO)
Dečak ubica, Foto: Privatna arhiva/Kurir

detalji

EVO KAKO DEČAK UBICA PROVODI VREME NA PSIHIJATRIJI: Čuvaju ga 24 sata dnevno, a zna se i KO GA VIĐA! (FOTO)

Soba dečaka ubice, kako dodaje, nema televizor niti kompjuter, a u svom sastavu ima kupatilo koje mu je na raspolaganju.

Objavljeno:

Dečak-ubica (14) koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja u psihijatrijskoj ustanovi u kojoj boravi pod nadzorom je 24 sata dnevno!

Kako se saznaje, učenik škole koji je počinio jeziv masakr nema nikakve informacije iz spoljnog sveta i u komunikaciji je samo sa nekoliko stručnjaka, psihologa i psihijatara, kao i pripadnicima policije koji su zaduženi za nadzor nad njim dan i noć, piše Kurir.

- Od prvog dana kada je smešten na kliniku, u nekoj je vrsti stroge izolacije, praktično boravi u pritvorskim uslovima, iako je reč o bolnici. Nema kontakte sa drugom decom koja su tu smeštena, niti može da izlazi svojevoljno iz sobe, koja nije na samom ulazu, već duboko u unutrašnjosti zgrade klinke - opisuje sagovornik Kurira.

Kosta Kecmanović, Vračar, OŠ Vladislav Ribnikar
foto: PRIVATNA ARHIVA/kurir

Soba dečaka ubice, kako dodaje, nema televizor niti kompjuter, a u svom sastavu ima kupatilo koje mu je na raspolaganju.

- Od prvog trenutka kada je smešten u psihijatrijsku ustanovu za decu, policajci motre na njega. Danonoćno su raspoređeni u bolnici, ali i ispred ulaza na samu kliniku. Oni vode računa o tome da ovom pacijentu niko ne priđe, pa je tako uvedena stroga kontrola onih koji ulaze unutra - otkriva sagovornik.

Kako kaže, strogo kontrolisan je bio i prvi susret dečaka ubice sa majkom 18. jula, pred saslušanje video-linkom njega kao svedoka u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca.

Klinika u kojoj je dečak ubica
Klinika u kojoj je dečak ubicafoto: Zorana Jevtić

- Niko u kliniku ne može da uđen nenajavljeno, niti on može da prima posete. Čak i stručnom kadru kom je dodeljeno da vodi razgovore sa njim izdato je strogo upozorenje o tome šta ne smeju da mu saopšte, ali i da su razgovori koje vode sa njim stroga tajna - pojašnjava.

Lične stvari, kako dodaje, donosi mu rođaka, koja ne može da ga vidi.

- Paketi se ostavljaju na prijavnici, potom se pregledaju, a tek onda dostavljaju dečaku masovnom ubici. Bolničku hranu, odnosno redovne obroke, takođe mu daje osoblje - dodaje on.

Podsetimo, dečak ubica je smešten u psihijatrijsku ustanovu uz saglasnost majke. Kako je Kurir ranije pisao, majka u svakom trenutku saglasnost može da povuče, ali to ne bi značilo njegov izlazak iz bolnice.

- U slučaju da majka povuče saglasnost za njegov smeštaj u ovoj ustanovi zatvorenog tipa, postoji procedura po kojoj bi tim stručnjaka, psihijatara i psihologa dao svoj nalaz i mišljenje a potom bi o tome da li ostaje na klinici ili izlazi sa nje, dao sudija - objasnio je sagovornik Kurira.

Klinika u kojoj je dečak ubica
Klinika u kojoj je dečak ubicafoto: Zorana Jevtić

Inače, MUP je danas demantovao spekulacije da je dečak ubica pokušao da pobegne sa klinike.

- Naglašavamo da je maloletnik pod 24-časovnim nadzorom policije čime svaka mogućnost bekstva u potpunosti nije moguća - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

00:20

Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.