DETALJI SA SASLUŠANJA DEČAKA UBICE: Majka mu prenela KRATKU PORUKU, on je pitao "DA LI JE SADA SREĆNA"
Dečak i majka, Foto: Petar Aleksić/Kurir/Privatna arhiva

NA ŠTA JE MISLIO?

DETALJI SA SASLUŠANJA DEČAKA UBICE: Majka mu prenela KRATKU PORUKU, on je pitao "DA LI JE SADA SREĆNA"

Trinaestogodišnjak je saslušavan kao svedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca

Objavljeno: 14:57h

Dečak (13) koji je 3. maja počinio jezivi masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar pre nego što je uključen video link preko kog je saslušan kao svedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo vodi protiv njegovog oca, prvi put je posle dva i po meseca video majku i za nju je imao jedno pitanje - "jesi li sada srećna"!?

Prema rečima izvora Kurira, prisutne je iznenadio njegov hladan susret sa majkom, koja ga je zagrlila. Inače, upravo je majka, kao staratelja jer je otac uhapšen istog dana, potpisala 3. maja saglasnost da on bude smešten baš u toj ustanovi.

- Majka ga je zagrlila, ali bez emocije, nije bilo ni suza niti neke reakcije. Kratko mu je rekla "da odgovori na sva pitanja" a on je njoj odgovorio "jesi li sada srećna" - otkriva naš sagovornik, ali nije mogao da precizira da li je mislio na susret ili nešto drugo.

Vračar
foto: Kurir/Privatna arhiva

Podsetimo, trinaestogodišnjak je saslušavan kao svedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca, zbog sumnje da je sina vodio u streljanu i učio ga da puca iako ima svega 13 godina, kao i zbog toga što je oružje za koju je imao dozvolu držao nedovoljno obezbeđeno, pa je njegov sin lako došao do dva pištolja. Oružje je, podsetimo, kobnog dana uzeo iz sefa za koji je navodno izjavio "da ga je lako otvorio jer je imao tri broja, a dva su bila nameštena već tako da otvaraju sef i da je samo treći zavrteo dva puta".

Kobnog dana ušao je naoružan u školu, ubio najpre radnika obezeđenja, zatim tri devojčice koje je zatekao na hodniku a potom je ušao u svoj razred koji je imao čas istorije i počeo redom da ubija decu.

- Osim o oružju, sefu iz kog je rekao da je lako uzeo oružje, streljani i vežbanju gađanja, postavljana su mu pitanja koja se tiču odnosa u njegovoj porodici. Kada je upitan da kaže kakav je njegov otac on je odmah odgovorio "dobar i pametan", ali kada mu je isto pitanje postavljeno za majku, ćutao je gotovo ceo minut a onda je rekao "brižna i pametna" - otkriva sagovornik Kurira.

00:47

KAKVU PRESUDU MOŽEMO OČEKIVATI ZA MASAKR U RIBNIKARU? Stručnjaci odgonetnuli pravna pitanja: Roditelji spremaju kolektivnu tužbu!

(Espreso/Kurir.rs/ J. S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.