PRIJAVLJENO NASILJE U PORODICI U SMEDEREVU: Muškarac PRETUKAO bivšu suprugu!
Policija / Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

UŽAS!

PRIJAVLJENO NASILJE U PORODICI U SMEDEREVU: Muškarac PRETUKAO bivšu suprugu!

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je predloženo i određivanje pritvora

Objavljeno:

M.M. (75) iz Smedereva osumnjičen je da je tukao svoju suprugu pesnicama u glavu, a potom uzeo i štapove pomoću kojih ona hoda kojima je nastavio da je udara u glavu, na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u pomenutom gradu dobio je pritvor 30 dana.

"Određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenu, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Naime, 11. jula osumnjičeni je svojoj bivšoj nevenčanoj supruzi, nakon što je došao u njenu porodičnu kuću, bez jasnog povoda zadao više udaraca zatvorenom šakom u predelu glave i tela, a nakon toga uzeo i štapove pomoću kojih oštećena hoda kojima je nastavio da joj zadaje udarce u predelu glave, usled čega je oštećena zadobila povrede za sada neutvrđenog stepena. Po nalogu dežurnog javnog tužioca izvršen je uviđaj lica mesta a izvršeno je i alkotestiranje osumnjičenog, kojom prilikom je utvrđeno postojanje alkohola od 0,6 promila, a oštećena je prevezena u Urgentno-prijemni blok Opšte bolnice u Smederevu gde joj je ukazana medicinska pomoć.

Hitna pomoć
Hitna pomoćfoto: Foto: Emilija Jovanovic

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je predloženo i određivanje pritvora, pri čemu je naročito u obzir uzeta i činjenica da je osumnjičeni dva puta pravnosnažno suđivan za krivična dela sa elementima nasilja.

Krivično delo nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. Ako je pri izvršenju krivičnog dela korišćeno sredstvo podobno da telo teško povredi ili zdravlje teško naruši, zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina", saopštili su iz OJT Smederevo.

Policija Hitni pozivi 192 Prijava nasilja u porodici 0800-100-600 (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Bonus video:

00:50

ZAŠTO ŠAMAR U SRBIJI NIJE DEFINISAN KAO NASILJE? Vesna Stanojević o nasilju u porodici i temama o kojima se uglavnom ćuti

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.