OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MILANA JOROVIĆA OSTAJU IZA REŠETAKA: Sudija im odredio PRITVOR do 30 dana
Hapšenje osumnjilenih, Foto: MUP Srbije

odlučeno

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MILANA JOROVIĆA OSTAJU IZA REŠETAKA: Sudija im odredio PRITVOR do 30 dana

Okrivljenima se na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu

Objavljeno:

Četvorici osumnjičenih za učešće u ubistvu 31-godišnjeg Milana Jorovića, koje se dogodilo 21. juna ove godine u Zemunu određen je pritvor do 30 dana.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu dana 10.07.2023. godine doneo je rešenje kojim je prema okrivljenima odredio pritvor koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana i to:

- okrivljenom G.M. iz zakonskih razloga predviđenih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 2 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka;

- okrivljenom D.K iz zakonskih razloga predviđenih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka;

- okrivljenom I.G. i okrivljenom Z.J. iz zakonskih razloga predviđenih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i s obzirom na to da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Milan Jorović
Milan Jorovićfoto: Društvene mreže

Okrivljenima se na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

Protiv navednog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Bonus video:

01:00

Hapšenje ubice maskiranog u dostavljača hrane iz Zemuna

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.