POLICIJA JOŠ TRAGA ZA MUŠKARCEM KOJI JE SILOVAO KOZU! Bihali za Espreso: "Postoji opasnost da ponovi delo"
Policija još uvek traga za zlostavljačem životinja iz Mislođina, Foto: Emilija Jovanović, Espreso, Printscreen/facebook, Wikipedia, Printscreen/Google Maps

strašno

POLICIJA JOŠ TRAGA ZA MUŠKARCEM KOJI JE SILOVAO KOZU! Bihali za Espreso: "Postoji opasnost da ponovi delo"

Pokret "Levijatan" dobio je dojavu o strašnom slučaju koji se dogodio u mestu Mislođin nadomak Obrenovca

Objavljeno:

Jeziv slučaj "zoofilije" otkriven je u okolini Obrenovca pre nekoliko dana, a u sve se ubrzo uključila i policija. Naime, na društvenim mrežama pojavio se stravičan snimak na kom se jasno vidi muškarac koji drži kozu za rogove i siluje jadnu životinju dok ga drugi, koji snima, bodri i smeje se.

Pokret "Levijatan" dobio je dojavu o strašnom slučaju koji se dogodio u mestu Mislođin nadomak Obrenovca, a predsednik ovog i "Srpsko-ruskog pokreta" Pavle Bihali, za Espreso je potvrdio da su odmah prijavili Policijskoj stanici u Obrenovcu.

Za muškarcem (ime i prezime poznato redakciji Espresa) koji je silovao kozu policija još uvek traga, a danas su privedena dva lica koja su povezana sa ovim slučajem, pa su puštena - vlasnik koze i čovek koji je snimao gnusan čin!

Muškarac za kojim policija traga zbog silovanja koze
Muškarac za kojim policija traga zbog silovanja kozefoto: Printscreen/Facebook

Bihali u razgovoru za portal Espreso ističe da se radi o čoveku koji potencijalno predstavlja ozbiljnu opasnost po okolinu, a naglašava i da su za ovakva krivična dela kazne minimalne.

"Pričamo i skrećemo pažnju na "zoofiliju" već osam godina, to je nešto što se nažalost dešava svuda u svetu, pa i u Srbiji, ali se o tome ne govori mnogo. Veliki problem predstavlja što je ovo jako teško krivično delo, ali su kazne minimalne. Ako čovek može tako nešto da uradi životinji, pa šta treba očekivati onda da će uraditi čoveku, detetu?! On je trenutno na slobodi i postoji opasnost da ponovi krivično delo", kaže naš sagovornik.

Inače, za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja počiniocu preti novčana kazna ili zatvorska kazna u trajanju do dve godine.

Što se tiče dva lica koja su privedena, Bihali oštro osuđuje što lica povezana sa ovim slučajem nisu zadržana u pritvoru.

Pavle Bihali
Pavle Bihalifoto: Emilija Jovanović, Espreso

"Oni bi morali da budu zadržani u pritvoru jer to je krivično delo kao i svako drugo. Ako ja stavim pištolj za pojas, momentalno idem u pritvor, pa u zatvor, ne razumem zašto se ovakva krivična dela tretiraju na lakši način i zašto im se ne posvećuje dovoljno pažnje. Za mene je ovo strašno, ovde je krivično delo izvršeno, postoji i snimak, a još strašnije je što će ova lica, po mom mišljenju, biti puštena odmah nakon razgovora umesto da budu zadržana u pritvoru. Postoji opasnost da će da ponove krivično delo. Takođe, mogu da utiču na svedoke, jer nisu sva lica uhapšena. Taj događaj doveo je i do uznemirenja javnosti. Dakle, postoje elementi za zadržavanje u pritvoru. Ako izađu iz pritvora, oni će međusobno da se dogovaraju i od te priče neće biti ništa", zaključio je Pavle Bihali.

Alarmantno - dovodi i do ljudskih žrtava

Istraživanja u oblasti psihologije i kriminologije dokazuju da nasilno ponašanje prema životinjama može da bude prvi znak patološkog nasilja koje neminovno vodi i do ljudskih žrtava. Onaj ko smatra da je život životinje bezvredan, u jednom trenutku shvatiće da ni ljudski život nema vrednost. Stručnjaci upozoravaju da se agresivnost pojedinca ispoljava zbog blage kaznene politike i pogrešnog uverenja da je mučenje i ubijanje životinja dozvoljeno.

"Prema podacima koje posedujem, čak 91 procenat zlostavljača životinja počini najveća krivična dela, ubistva, silovanja, masovna ubistva...", dodaje Bihali.

Alarmantna je činjenica da počinioce ovakvih dela ljudi skoro i da ne prijavljuju, ali je još više zabrinjavajuće to što je veoma mali broj osuđujućih presuda učioniocima krivičnog dela ubijanja i zlostavljanja životinja.

Zbog svega gore navedenog, pokret "Levijatan" na čelu sa Pavlom Bihalijem apeluje na tužilaštvo da posebno obrati pažnju na slučajeve zlostavljanja i ubijanja životinja kako bi se na vreme stalo na put ovakvim ljudima koji su opasni po sve oko sebe!

Podsećanja radi, U.B. osumnjičeni za masovna ubistva u Malom Orašju i Duboni, prema svedočenju komšija bio je prijavljivan zbog zlostavljanja životinja.

Osumnjičeni za masakr kod Mladenovca
Osumnjičeni za masakr kod Mladenovcafoto: MUP, Petar Aleksić

"Ubijao je pse po selu, mi smo to prijavljivali, ali je on nastavljao da to radi", rekli su za Telegraf.rs meštani sela kod Mladenovca u kom je živeo U. B.

Komšije ne pričaju s porodicom U. B., jer je iživljavanje nad životinjama za njih bilo nešto preko čega nisu želeli da pređu. On je, kako pričaju komšije, ubijao njihove kućne ljubimce.

U.B. je pre tačno dva meseca ubio osmoro ljudi, mahom se radi o mladim osobama, a ranio 14 meštana dva sela u okolini Mladenovca.

Bonus video: KAKO PREPOZNATI ZLOSTAVLJANJE NA RADNOM MESTU: Mobing - problem koji traje

22:31

KAKO PREPOZNATI ZLOSTAVLJANJE NA RADNOM MESTU: Mobing - problem koji traje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.