EVO ŠTA JE REČENO MAJCI DEČAKA UBICE KADA JE POKUŠALA DA NAPUSTI SRBIJU: Na granici je sa njom OBAVLJEN RAZGOVOR!
Dečak koji je izvršio masakr, Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

otkriveno!

EVO ŠTA JE REČENO MAJCI DEČAKA UBICE KADA JE POKUŠALA DA NAPUSTI SRBIJU: Na granici je sa njom OBAVLJEN RAZGOVOR!

Privremene mere mogu trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka

Objavljeno:

Nakon što je majka dečaka osumnjičenog za ubistvo u "Ribnikaru" sa mlađom ćerkom pokušala da izađe iz Srbije na graničnom prelazu Prohor Pčinjski ka republici Severnoj Makedoniji, sa njom je obavljen razgovor u kojem je joj je objašnjeno zašto ne može da napusti zemlju.

"Ona nema izrečenu zabranu napuštanja zemlje prebivališta, ali mora da bude dostupna našim organima u svakom trenutku. Ako napusti zemlju, to neće niti moguće. U toku je istraga protiv majke i nije obavestila policiju da hoće da izađe iz Srbije. Privremeno joj je blokirana sva imovina, a očekuje se da joj MUP izrekne meru napuštanja Srbije ili Beograda", rečeno je za Telegraf.

Viši sud u Beogradu doneo je pre 4 dana rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane majci dečaka koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik.

Podsetimo, ovu odluku doneli su i prema ocu dečaka.

Naime, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je usvojio predlog oštećenih za određivanje privremenih mera obezbeđenja imovinskopravnih zahteva, pa je okrivljenom zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik i to:

- stan u Beogradu,

- idealne delova poslovnog prostora u Beogradu i

- putničko motorno vozilo.

Privremene mere mogu trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, koja ne zadržava izvršenje rešenja.

1 / 7 Foto: PRIVATNA ARHIVA/kurir

Okrivljenom na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti.

Kako je dečak sejao smrt u školi na Vračaru

Dečak (13) iz Beograda, u sredu je rano ujutru 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", iz očevog pištolja počinio je masovno ubistvo. U svom krvavom piru teško je povredio nastavnicu istorije i još šestoro učenika.

Istragom je utvrđeno da je isaplio čak 57 hitaca iz pištolja CZ99. Ruka mu nije drhtala, a prilikom privođenja je bio hladan, a žaljenje nije pokazivao. Za svega nekoliko minuta ubio je one sa kojima je provodio školske dane.

Krvavi pir započeo je u 8.40 sati. U ranac u školu doneo je 2 pištolja i 4 Molotovljeva koktela.

Na ulazu je ubio omiljenog čuvara i to sa razdaljine od 14 metara, a zatim, tri devojčice koje su dežurale. Jedna je sedela za stolom, druga stajala, a treća bila kod klavira. Nije im bilo spasa.

Krvavih ruku nastavio je dalje. Ušao je u učionicu na prvom spratu. Tu je bila nastavnica istorije sa njegovim drugovima iz razreda. Bez griže savesti je pucao u nju, pa u decu. Njih 5 je na mestu izdahnulo. Šest je prevezeno u bolnicu.

On je sve do detalja isplanirao. U njegovom stanu nađene su dve cedulje. Na jednoj mapa kretanja, a na drugoj imena dece. Sumnja se da je to radio mesec dana.

Dečak (13)
Dečak (13)foto: Espreso

Roditelji o tome ništa nisu znali.

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je da je dečak sam napravio Molotovljeve koktele, u nameri da napravi odbrambeni zid oko škole.

- Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi sam je to učinio i nije imao nameru niti želju sa tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dete zapali, nego kako je rekao, da napravi jedan odbrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da dođe, da pruži pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu kada bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod - ističe Milić.

Načelnik Milić je ponovio da je dečak sam pozvao policiju i obavestio ih o zločinu.

- Izjavio je da ga je u izvršenju toga uhvatio strah, panika i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi. Prilikom privođenja rekao je da je "psihopata i da ga treba smiriti" - objasnio je Milić.

Načelnik navodi da je rekao na samom izvršenju krivičnog dela da je čekao ovaj dan, da mu je tu najpovoljnije, jer su tu preko puta deca koja idu u školu i gde može sve da završi u jednom danu.

Do pištolja je došao tako što je otključao očev sef. Žrtve je ubio iz pištolja CZ99.

- Puške i pištolje za koje imam legalnu dozvolu držao sam zaključane u sefu. Ne znam kako je otkrio šifru- rekao je otac dečaka na saslušanju u policiji.

Za nevericu je podatak da je dečak sa ocem već sa 12 godina išao u streljanu. Otuda i njegova velika preciznost. Žrtve je mahom gađao u glavu i većinom su svi ubijeni sa po jednim hicem.

Bonus video:

01:09

MOJE DETE JE U AMERICI, ČEŠĆE SU OVAKVE SCENE, ZABRINUTA SAM! Kaja Ostojić: Roditelji su najviše krivi za masakr

(Espreso / Telegraf.rs, Milica Čule)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.