OTKRIVENO GDE JE KRENULA MAJKA DEČAKA UBICE: Uzela odmor, SPAKOVALA KOFERE i pokušala da ODE
Majka i sestra dečaka ubice pokušale da odu na putovanje, Foto: Privatna arhiva/Kurir, Tamara Trajković, Petar Aleksić

zna se sve!

OTKRIVENO GDE JE KRENULA MAJKA DEČAKA UBICE: Uzela odmor, SPAKOVALA KOFERE i pokušala da ODE

Žena je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski i tamo je zaustavljena

Objavljeno:

Majka i sestra pomahnitalog dečaka iz OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je ubio devetoro svojih drugara i čuvara škole, a šest osoba ranio, pokušale su je juče u popodnevnim časovima da napuste Srbiju da bi otišle na odmor na par dana, piše Kurir.

Naime, žena je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski i tamo je zaustavljena. Ipak, kako saznaje Kurir, ona je svoj odlazak iz zemlje prijavila Centru za socijalni rad.

- Zbog preporuke terapeuta koji je razgovarao sa dečakovom sestrom, njihova majka je odlučila da je povede na put, kako bi pokušala da joj olakša - kaže izvor Kurira iz istrage.

Dečak ubica
Dečak ubicafoto: PRIVATNA ARHIVA/kurir

Prema njegovim rečima, žena je na odmoru do daljnjeg, a prvo nije želela da napusti zemlju zbog situacije u kojoj se njena porodica nalazi, ali se na ovaj potez odlučila zbog ćerke.

- Protiv majke je u toku pretkrivični postupak i provarava se da li je odgovorna za zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta, ali ona nema zabranu napuštanja zemlje, niti joj je oduzet pasoš - kaže naš izvor.

Ona je, kako saznajemo, upozorena da mora biti dostupna pravosudnim organima, ali nema zabranu napuštanja zemlje.

Dečak ubica
Dečak ubicafoto: Privatna arhiva/Kurir

Da podsetimo, dečakovoj porodici blokirana je i imovina koju zbog toga ne mogu da prodaju niti da stave pod hipoteku.

- Pošto majka dečaka nije krivično odgovorna za krivično delo koje je počinio njen sin, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv nje u vidu nematerijane štete, za duševni bol i smrt deteta, a jedan od branjenika je u svom predlogu naveo i to da je majka odgovorna za štetu koju je njen sin počinio tim ljudima i da je odgovorno lice za njega. Pa je tako u zahtevu traženo i da se protiv nje odredi privremena mera oduzimanja imovine koja je u njenom vlasništvu - kaže Kurirov izvor i objašnjava da majka dečaka može da koristi svoju imovinu, ali ne može da je proda ili da podigne hipoteku sve dok je na snazi ova privremena mera.

Bonus video:

00:20

Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.