ŠARMER, ŽENSKAROŠ I ŽESTOK MOMAK: Evo ko je bio Amonijak, otac Hemije koji je sinoć RANJEN u Zemunu! (FOTO)
Zemun, Foto: SCREENSHOT VIDEO PLUS

član srpskog podzemlja koji je surovo likvidiran

ŠARMER, ŽENSKAROŠ I ŽESTOK MOMAK: Evo ko je bio Amonijak, otac Hemije koji je sinoć RANJEN u Zemunu! (FOTO)

Podsetimo,Nemanja Bojović bio je u društvu N.K. kada je u njihovom pravcu pripucao za sada nepoznati napadač

Objavljeno:

Sinoć je u sačekuši u Zemunu ranjen Nemanja Bojović, sin nekadašnjeg žestokog Zemunca Gorana Bojovića Amonijaka.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici Legende devedesetih, Amonijak je bio poznat kao šarmer i ženskaroš, ali i kao vrlo surov žestoki momak iz Zemuna. U mladosti je bio jedan od najperspektivnijih boksera, ali ga je život odveo na drugu stranu.

'90. je u jednoj kockarnici unakazio jednog momka udarajući ga pepeljarom u glavu. Nakon toga, drug tog dečka, Darko Kulić, nekada pripadnik Giškine srpske garde, izranjavao je Bojovića. Zatim je došlo do suđenja, čiji kraj Amonijak nije dočekao. U njega su '92. iz automobila napadači ispalili kišu metaka dok je bio u svom mercedesu. Mesec dana kasnije, ubijena su dva njegova najbolja druga rafalima ispaljenim iz crnog golfa.

Sumnjalo se na Kulića i njegove najbliže prijatelje i saradnike Jeremića i Bitićija. Dogovorili su se da se predaju policiji ispod Brankovog mosta, ali im je tamo napravljena sačekuša i jedva su izvukli žive glave bežeći od rafala automatskog oružja. Dva meseca kasnije uhapšeni su slučajno tokom rutinske racije. Kulić je osuđen na 12, Bitići na 9, a Jeremić na 8 godina zatvora.

2008. novine su pisale da je Amonijakov sin, Nemanja Bojović zvani Hemija, jedan od vođa novog Zemunskog klana zajedno sa Petrom, sinom Jovana Guzijana Cunera, starog vođe Zemunaca, koga su ubili novi Zemunci Mile Luković i Sretko Kalinić.

Petar je hapšen zbog pucnjave, a njegov brat Marko zbog ubistva dva čoveka u pečenjari "Una". Na Hemiju je te 2008. pokušan atentat, a iste godine je uhapšen kada je preuzeo 2 kilograma spida.

Pre toga je hapšen zbog pucnjava sa suparničkim klanovima. Tada se pisalo da su mladi Zemunci preuzeli sve poslove u tom kraju koje je nekad vodio klan Dušana Spasojevića. Počeli su kao vrlo mladi, tako što su razvozili drogu na biciklima i skuterima, da bi kasnije reketirali prodavce, a onda zbog sukoba sa drugim klanovima oko narko tržišta, planirali ubistva i učestvovali u pucnjavama.

Poslednji put mladi Bojović je uhapšen prošle godine u jednom noćnom klubu zbog posedovanja droge.

Na fotografiji su Goran Bojović Amonijak i Saša Krajnc:

Podsetimo,Nemanja Bojović, zvani Hemija (37), bio je u društvu još jednog muškarca kada je u njihovom pravcu pripucao za sada nepoznati napadač. Zasad nije poznato u kakvom su stanju, ali prve informacije ukazuju na to da su pogođeni u noge.

01:12

Policijska akcija Vihor

Kako se može videti na snimku Videoplusa, veći broj pripadnika Interventne jedinice je na terenu i traga za napadačem.

Bojović važi i za naslednika na čelu "zemunskog klana", a navodno je i veoma blizak ozloglašenom i brutalnom škaljarskom klanu. Mediji su pisali da su mladi Zemunci preuzeli sve poslove u tom kraju koje je nekad vodio klan Dušana Spasojevića.

(Espreso / Facebook Legende devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.