DETALJI PUCNJAVE U ZEMUNU: Nemanja Bojović (37) sin je žestokog Zemunca kog su IZREŠETALI devedesetih
Policija, Foto: MUP SRBIJE

HOROR

DETALJI PUCNJAVE U ZEMUNU: Nemanja Bojović (37) sin je žestokog Zemunca kog su IZREŠETALI devedesetih

Užasno događanje

Objavljeno: 23:07h

Nemanja Bojović zvani Hemija (37) koji je večeras upucan u noge u Zemunu, označen je kao vođa navijačke grupe "Zabranjeni" i važi za naslednika zemunskog klana, a veoma je blizak ozloglašenom i brutalnom škaljarskom klanu.

Mediji su pisali da su mladi Zemunci preuzeli sve poslove u tom kraju koje je nekad vodio klan Dušana Spasojevića. Počeli su kao vrlo mladi, tako što su razvozili drogu na biciklima i skuterima, da bi kasnije reketirali prodavce, a onda zbog sukoba sa drugim klanovima oko narko tržišta, planirali ubistva i učestvovali u pucnjavama.

Na Hemiju je 2008. pokušan atentat a isteb godine u akciji hapšenja pripadnika "novog zemunskog klana", kojim je navodno rukovodio Bojović u oktobru zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane.

Bojović je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom kafiću, kada su kod njega pronađeni kokain i spid. Pre toga je hapšen zbog pucnjava sa suparničkim klanovima.

Njegov otac Goran Bojović Amonijak likvidiran je 1992. godine važio je za žestokog momka iz Zemuna i istaknutog člana srpskog podzemlja. 0U njega su '92. iz automobila napadači ispalili kišu metaka dok je bio u svom mercedesu. Mesec dana kasnije, ubijena su dva njegova najbolja druga rafalima ispaljenim iz crnog golfa.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.